“Psychologisch gemarteld”: Californië betaalt man bijna 1 miljoen na hallucinant politieverhoor waarin hij werd beschuldigd van moord op zijn vader (die gewoon nog leefde)

De beelden van deze arme man in dat groezelige politiekamertje spreken boekdelen. “Dit kan niet, alstublieft, ik ben onschuldig! Nee!” De man uit Californië werd liefst 17 uur lang ondervraagd door de politie, terwijl agenten er onder andere mee dreigden zijn hond te doden, en hem dwongen te bekennen zijn eigen vader te hebben vermoord, die eigenlijk nog leefde. Jawel. Nu heeft Thomas Perez Jr. de rechtszaak tegen het betrokken politiekorps gewonnen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer geborgen, identiteit nog niet bekend

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen bij de ontploffing ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volg hier alles

Lees meer »

Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons aan oude krakers”

Bombardementen, onderwaterzettingen en rooipremies teisterden de boomgaarden van de Westhoek, waardoor oude fruitrassen er zeldzamer zijn dan elders. Nu start een zoektocht naar “oude krakers” om inwoners weer te laten genieten van verloren smaken. “Voor velen wordt het een openbaring, een feest in de mond.”
The post Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons

Lees meer »

Wie wordt de ultieme voetbalkenner van Kuurne? Gemeente pakt uit met online pronostiekplatform voor EK voetbal

Het EK voetbal gaat vandaag, vrijdag 14 juni, van start in Duitsland en loopt tot 14 juli. De gemeente Kuurne heeft in samenwerking met Tifogame een gepersonaliseerd online pronostiekplatform opgezet om bij het Europees kampioenschap extra sfeer en gezelligheid te brengen bij de lokale handelaars.
The post Wie wordt de ultieme voetbalkenner van Kuurne? Gemeente pakt uit met online

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch militair vliegtuig heeft Fins luchtruim geschonden”

Een Russisch militair vliegtuig zou afgelopen vrijdag het Fins luchtruim boven de Finse Golf hebben geschonden. “We nemen dit vermoeden van territoriale schending serieus en er is een onderzoek ingesteld”, aldus het Finse ministerie van Defensie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Cyril Ramaphosa herkozen als president van Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft met een duidelijke meerderheid de 71-jarige Cyril Ramaphosa herkozen als president. Ramaphosa, van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), kreeg steun van 283 parlementsleden. Tegenkandidaat Julius Malema moest het stellen met 44 stemmen. Het Zuid-Afrikaanse parlement telt in totaal 400 leden.

Lees meer »

Goud voor Gerda en Maurits

Gerda Van Kerckhove (70) en Maurits Pauwels (71) zijn vijftig jaar getrouwd. De vonk sprong over tijdens een optreden van Zwarte Lola in feestzaal De Wielewaal in Adegem, in maart 1972. Ze trouwden op 30 mei 1974. Ze hebben twee zonen, John (49) en Angelo (46), en een kleinzoon, Bryan (16). Maurits werkte tot zijn
The post Goud voor

Lees meer »

Ambitieus bomenmasterplan gelanceerd met onthardings- en vergroeningsactie in Sint-Elisabethwijk

In samenwerking met VIVES ontwikkelde de stad een duidelijke visie voor een duurzaam en consequent bomenbeleid en -beheer met als belangrijkste doelstelling voldoende bomen oud te laten worden en het bomenbestand uit te breiden. “Want hoe groter het kruinvolume van de boom, hoe groter de positieve effecten”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Natuur, Klimaat en Biodiversiteit.
The post Ambitieus

Lees meer »

Bewoner ontkent opzettelijk brand te hebben gesticht op appartement in Rumbeke: “Onder invloed van flakka is je gedrag niet logisch”

De 42-jarige bewoner van het appartement in de Louis Leynstraat in Rumbeke bij Roeselare waar op 6 maart brand uitbrak, ontkent dat hij opzettelijk brand stichtte. Er liep iets fout toen hij de designerdrugs flakka probeerde te roken. “Dat het vuur makkelijk geblust kon worden door naar de keuken te lopen en er water op te gieten? Onder invloed van

Lees meer »

Nederlands pleegmeisje (10) dat mishandeld werd, naar revalidatiecentrum gebracht: “Onzekerheid over herstel blijft groot”

Het tienjarige meisje dat In Nederland zwaargewond was geraakt nadat ze mogelijk door haar pleegouders was mishandeld, heeft het ziekenhuis verlaten. Ze is overgebracht naar een medisch centrum dat gespecialiseerd is in revalidatiezorg. Ze is niet meer in levensgevaar, maar “de onzekerheid over haar herstel blijft groot”, staat in een verklaring die namens haar biologische familie is verspreid.

Lees meer »

Gratis kampkaartje? Wij versturen het!

Gaat je (klein)kind of petekind op kamp deze zomer? Dankzij De Krant van West-Vlaanderen kan je hen verrassen met een gratis gepersonaliseerd kaartje, en dat een hele zomer lang. Je vraagt het online aan, en wij versturen het naar het kamp!
The post Gratis kampkaartje? Wij versturen het! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elon Musk trekt klacht tegen OpenAI en Sam Altman in

Elon Musk heeft dinsdag zijn klacht tegen OpenAI en zijn medeoprichters Sam Altman en Greg Brockman ingetrokken. Musk had begin maart een rechtszaak aangespannen omdat het bedrijf en zijn oprichters zich niet aan de oprichtingsmissie zouden hebben gehouden.

Lees meer »