Nederlands pleegmeisje (10) dat mishandeld werd, naar revalidatiecentrum gebracht: “Onzekerheid over herstel blijft groot”

Het tienjarige meisje dat In Nederland zwaargewond was geraakt nadat ze mogelijk door haar pleegouders was mishandeld, heeft het ziekenhuis verlaten. Ze is overgebracht naar een medisch centrum dat gespecialiseerd is in revalidatiezorg. Ze is niet meer in levensgevaar, maar “de onzekerheid over haar herstel blijft groot”, staat in een verklaring die namens haar biologische familie is verspreid. 

Meer krantenkoppen in België

Oef, de Duitsers doen weer normaal

Er zit al toch zo veel corruptie in de internationale voetbalorganisaties, dat we hier niet nog wat extra gesjoemel gaan suggereren. Stom geluk bestaat, ook bij lotingen, en Duitsland – de Mannschaft en de hele organisatie – is er enorm mee getrakteerd toen Schotland als de tegenstander van de openingswedstrijd uit de koker kwam.

Lees meer »

Stad Antwerpen laat iedereen mee beslissen over toekomst Astridplein

Vier verschillende ontwerpbureaus maakten elk een verschillend ontwerp voor de toekomstige heraanleg van het Koningin Astridplein in Antwerpen. De Stad wil haar meest centrale plein totaal transformeren en vraagt daarbij de mening van bezoekers en bewoners. Op de website van de Stad Antwerpen en op het Astridplein zelf kan je nog tot zondag de vier verschillende ontwerpen bekijken, je mening

Lees meer »

Cantabile Dadizele brengt midzomerconcert

Op zondag 16 juni brengt het koninklijk zangkoor Cantabile Dadizele haar midzomerconcert in het gemeenschapscentrum den Ommeganck in Dadizele.
The post Cantabile Dadizele brengt midzomerconcert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 1.200 deelnemers voor jaarlijkse duatlon en triatlon in Kortrijk

Zondag had de jaarlijkse dua- en triatlon plaats in Kortrijk. Deze editie was wat betreft deelnemers, organisatie, enkele duizenden toeschouwers, locaties en redelijk weer top. “Alles verliep zeer vlot”, aldus veiligheidscoördinator Michaël Vannieuwenhuyze
The post Ruim 1.200 deelnemers voor jaarlijkse duatlon en triatlon in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere vindt “dat we het moeten proberen” met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR

Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere vindt dat haar partij “moet proberen” om federaal een regering te vormen met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR. Dat zegt ze in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Ze benadrukt wel dat de verschillen tussen de partijen groot zijn en dat Vooruit niet van plan is om toe te geven op haar kernpunten, koopkracht en

Lees meer »

Biden waarschuwt dat Trump nóg eens twee rechters voor Hooggerechtshof zou kunnen voordragen als hij weer president wordt

“Ik vind het een van de meest angstaanjagende kantjes”, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tijdens een fondsenwervingsevenement over zijn nachtmerrie dat rivaal Donald Trump opnieuw president zou worden. Biden had het over de kans die Trump in dat geval “waarschijnlijk” zou krijgen om “nóg eens twee rechters voor het Amerikaans Hooggerechtshof voor te dragen”.

Lees meer »

Pitbulls Wielsbeke organiseert opnieuw Krakkentornooi: “De eerste editie na corona”

Het Krakkentornooi van Pitbulls Wielsbeke wordt dit jaar op zaterdag 22 juni gehouden. Het is een leuk en speels toernooitje base- en softball met vereenvoudigde regels. “Zo kan iedereen eens proeven van wat de sport te bieden heeft of gewoonweg plezier maken”, klinkt het.
The post Pitbulls Wielsbeke organiseert opnieuw Krakkentornooi: “De eerste editie na corona” appeared first on

Lees meer »

DISCUSSIE. Onderwijstopman pleit voor leerplicht vanaf 3 jaar: vind jij dat kinderen al jonger verplicht naar school moeten?

Vroeg naar school gaan speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de kleuterklas al de eerste rekenkundige vaardigheden leren, maar dat ook taalkennis en samenwerkingsvaardigheden zich daar ontwikkelen. Daarom pleit GO!-onderwijstopman Koen Pelleriaux ervoor om de leerplicht te verlagen naar 3 jaar.

Lees meer »