Chinese #MeToo-activiste krijgt vijf jaar cel wegens “aanzetten tot ondermijning van de staat”

Een Chinese journaliste die de #MeToo-beweging in haar land probeerde te lanceren, is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens “het aanzetten tot ondermijning van de staat”. Dat heeft haar steungroep bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren: “Hij is dé man”

Heel wat Trump-fans hebben het moment laten tatoeëren waarop Donald Trump zijn vuist in de lucht steekt, vlak nadat hij een moordaanslag overleefde op zaterdag 13 juli. “De aanvragen voor dat specifieke beeld kwamen al binnen enkele momenten nadat die foto was gelanceerd”, aldus een tattoo-artiest. Adrian West Jr is één van hen: “Trump is de f*cking man”, klinkt het

Lees meer »

Deskundige moet oordelen over verwondingen van café-uitbaatster na aanval

De rechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld die moet oordelen over de verwondingen die een café-uitbaatster opliep tijdens een aanval op 8 juni. Toen werd ze door een dronken passant die op het terras inbrak hard op de kin geslagen. Ze liep daarbij een snijwonde van acht centimeter op.
The post Deskundige moet oordelen over verwondingen van café-uitbaatster

Lees meer »

“Waren twee zwarte acteurs in één aflevering van het goede teveel?”: ‘F.C. De Kampioenen’-figurant reageert op nieuwe commotie

Als figurant in ‘F.C. De Kampioenen’ is Amédéo Setodji (64) deze zomer opnieuw elke dag op televisie. Opvallend: in de geschrapte aflevering ‘Kamer te huur’, waarin een man uit Kameroen onderdak vindt bij Pascale, is Amédéo niet te zien. “Een gemiste kans. Waren twee zwarte acteurs te veel voor één aflevering?”, vraag zijn zoon Jonathan zich nu openlijk af. HLN

Lees meer »

Ex-leraar mag cel verlaten na herhaaldelijk partnergeweld door alcoholmisbruik: “Er was niet meer mee samen te leven”

“Zolang hij les gaf, viel het nog mee, maar na zijn pensioen kreeg de drankduivel hem volledig in zijn macht.” De partner van een 67-jarige ex-wiskundeleraar uit Waregem getuigde voor de Kortrijkse rechter over het ondraaglijke leven met een alcoholverslaafde. Het zorgde er uiteindelijk voor dat hij tien weken in de cel moest blijven. Die mag hij nu verlaten als

Lees meer »

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »

Schutter (39) mag gevangenis onder voorwaarden verlaten na schietpartij tijdens burenruzie in Kortemark: “Hij gaat tijdelijk elders wonen”

De 39-jarige Kortemarkenaar die zondagnacht tijdens een burenruzie een schot loste met een jachtgeweer, mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Volgens zijn advocaat was er geen sprake van poging tot doodslag. “Hij was de overlast van die mensen spuugzat”.
The post Schutter (39) mag gevangenis onder voorwaarden verlaten na schietpartij tijdens burenruzie in Kortemark: “Hij gaat tijdelijk elders wonen”

Lees meer »

Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden”

Amper enkele maanden na een gewelddadige aanvaring werd touringcarbedrijf Herman & Vandamme uit Menen opnieuw slachtoffer van zinloos geweld. Op weg naar Spanje werd een bus in Frankrijk beschoten met een loodjesgeweer. “Gelukkig raakte er niemand gewond.”
The post Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bloemen Blush stopt na 40 jaar: “Ik heb elk facet van het beroep altijd met plezier gedaan”

Voor Thierry Ghiesmans (60) is de tijd rijp om te stoppen met zijn bloemenzaak op de hoek van de Oudenaardsesteenweg en de Verriestlaan. 40 jaar lang kon je op deze plaats terecht voor bloemen en planten voor alle gelegenheden. “Van geboorte tot sterfbed, je wordt bij alle belangrijke momenten in het leven betrokken.” Zaterdag 27 juli is de laatste openingsdag.<br

Lees meer »