Bedreigingen en vernederingen van lhbtiq+-jongeren fors toegenomen

Twee op de drie lhbtiq+-personen in België (67 procent) zeggen dat ze tijdens hun tijd op school vernederd, bedreigd of belachelijk gemaakt zijn omwille van hun gender of seksuele oriëntatie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa heeft bevraagd. In 2019 maakte 50 procent van de Belgische respondenten gewag van zulke ervaringen op school.

 

Meer krantenkoppen in België

Dick Schoof kandidaat-premier Nederlandse regering

Dick Schoof is de kandidaat-premier voor de nieuwe Nederlandse regering. Dat melden Nederlandse media en ingewijden bevestigen het nieuws. Naar verluidt maken de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB het nieuws later op de dag officieel bekend.

Lees meer »

Opnieuw projectiel van brug gegooid op E42, gat in autodak van Laetitia en Fabio: “Ze hadden ons kunnen doden”

Na het drama op de E42 dat de Roemeense vrachtwagenchauffeur Gheorghe het leven kostte, werden Laetitia en Fabio, afkomstig uit Verviers en uitbaters van een ijssalon, het slachtoffer van een gelijkaardig incident. Vanop een andere snelwegbrug op diezelfde E42 werd een projectiel gegooid dat vervolgens een gat maakte in het dak van hun wagen. Ze kwamen met de schrik vrij,

Lees meer »

Meteen veel aanmeldingen voor nieuwe school voor kinderen met autisme, Ennea in De Haan

Campus aan Zee in De Haan koestert reeds lang een traditie in het begeleiden van leerlingen met autisme. Het team zal deze ervaring nu ook inzetten om leerlingen met autismespectrumstoornis (ASS) die niet in het Zeepreventorium verblijven te begeleiden. Zij zullen een traject op maat kunnen volgen binnen de nieuwe school Ennea.
The post Meteen veel aanmeldingen voor nieuwe

Lees meer »

Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort

In de Pieter Deswartelaan in Nieuwpoort werd maandagmiddag een brand opgemerkt in een verlaten loods. Het gaat om brandstichting. De politie onderzoekt de feiten.
The post Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Al die kliekskes in de showbizzwereld, precies de speelplaats op ‘t schoolke”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »

Boekvoorstelling ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ brengt nabestaanden samen: “Het voelt als een appreciatie”

Karel Cambien stelde op maandag 27 mei zijn boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ voor in hotel Damier. Voor de gelegenheid werden alle nabestaanden uitgenodigd, onder hen Freddy (77) en Patricia Braem (65), broer en zus van Boudewijn, redder van KVK. Exact 19 jaar geleden bezweek hij op 54-jarige leeftijd aan een hartinfarct op het oefenveld van de club. “Supporters

Lees meer »

Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen”

“Dank u N-VA.” Met cynische verkiezingsborden op het West-Vlaamse platteland nemen boeren de partij van hun zelfverklaarde kwelduivel in het vizier. “Het is een heksenjacht geworden”, reageert lijsttrekker Jean-Marie Dedecker.
The post Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peter Van den Bossche toch niet dood? Gunther Levi zaait verwarring

Gunther Levi (48) veroorzaakt met een post op zijn Instagram heel wat speculaties. Op de foto was de ex-‘Familie’-acteur glunderend te zien met zijn voormalige collega’s Annie Geeraerts (Anna), Ray Verhaeghe (Albert) en Jef De Smedt (Jan). Vreemd, want Peter verdween twee jaar geleden na 23 jaar uit de serie, toen zijn personage Peter stierf bij een woningbrand. Hij kan

Lees meer »

Waarom verpakkingen van voeding steeds kleiner worden en daardoor vaak ook onleesbaar

Op de verpakking van voorverpakte levensmiddelen moet steeds meer informatie staan, maar die info wordt daardoor ook kleiner gedrukt. Bovendien worden veel verpakkingen zelf ook kleiner, wat ook de leesbaarheid niet ten goede komt. Welke informatie moet er verplicht op een verpakking staan? "Dat verschilt van land tot land, maar de meeste regels zijn Europees bepaald", zegt Bart Calis, expert

Lees meer »