Waarom verpakkingen van voeding steeds kleiner worden en daardoor vaak ook onleesbaar

Op de verpakking van voorverpakte levensmiddelen moet steeds meer informatie staan, maar die info wordt daardoor ook kleiner gedrukt. Bovendien worden veel verpakkingen zelf ook kleiner, wat ook de leesbaarheid niet ten goede komt. Welke informatie moet er verplicht op een verpakking staan? "Dat verschilt van land tot land, maar de meeste regels zijn Europees bepaald", zegt Bart Calis, expert en docent verpakkingen aan de Artevelde Hogeschool in Gent. 

Meer krantenkoppen in België

Bommelding bij distributiecentrum van farmaceutisch bedrijf Livlina in Tessenderlo: 100 mensen geëvacueerd, speurhonden doorzoeken bedrijf

De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft vanmorgen een bommelding gekregen bij het distributiecentrum van farmaceutisch bedrijf Livlina in Tessenderlo. Een 100-tal mensen – medewerkers van het bedrijf en het aanpalende bedrijf Practimed – zijn uit voorzorg geëvacueerd. De politie controleert momenteel het bedrijf met speciaal getrainde honden. Een kleine explosie op het terrein eerder vandaag zou niets met de melding te

Lees meer »

‘Inside Out 2′ breekt record: succesvolste animatiefilm ter wereld na eerste weekend

De nieuwe film ‘Inside Out 2′ van animatiestudio Pixar voor Disney heeft meteen een record gebroken. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 140 miljoen dollar op (meer dan 128 miljoen euro). Hiermee heeft het de animatiefilm met het beste openingsweekend wereldwijd verbroken en ‘Frozen 2′ van de troon gestoten, die na het openingsweekend een opbrengst van 135 miljoen

Lees meer »

Hunter Biden trekt aanklacht tegen Rudy Giuliani in

De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, Hunter Biden, heeft ermee ingestemd een rechtszaak tegen Rudy Giuliani en Giuliani’s voormalige advocaat Robert Costello niet door te zetten. Biden had het tweetal ervan beschuldigd zijn privacy te hebben geschonden door van zijn laptop gestolen gegevens te manipuleren en verspreiden.

Lees meer »

De grote bazen van Colruyt, 1 jaar na vertrek van roerganger Jef: “Er zijn klanten die op zondag naar de concurrentie gaan. Misschien moeten wij dat ook gaan doen”

“Wij zijn de vakbond van de consument.” Dat is – tenminste volgens CEO Stefan Goethaert – waar Colruyt voor staat in deze tijden van koopkrachtverlies en de klantenoorlog tussen de supermarkten. “Ik zie anderen soms hun prijzen verhogen om de producten daarna in promotie te zetten. Tja.” Maar kan Colruyt nog steeds de laagste prijs garanderen? En waarom zijn sommige

Lees meer »