Opnieuw projectiel van brug gegooid op E42, gat in autodak van Laetitia en Fabio: “Ze hadden ons kunnen doden”

Na het drama op de E42 dat de Roemeense vrachtwagenchauffeur Gheorghe het leven kostte, werden Laetitia en Fabio, afkomstig uit Verviers en uitbaters van een ijssalon, het slachtoffer van een gelijkaardig incident. Vanop een andere snelwegbrug op diezelfde E42 werd een projectiel gegooid dat vervolgens een gat maakte in het dak van hun wagen. Ze kwamen met de schrik vrij, zo meldt ‘Sudinfo’. Het koppel roept mensen op om waakzaam te zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Hondenclub De Sterreboshond uit Rumbeke moet er noodgedwongen mee stoppen

Op zondag 2 juni was de kantine van hondenclub De Sterreboshond voor de laatste keer open. De Sterreboshond was vooral gericht op Mechelse Herders en was binnen de hondenclubwereld een grote naam. Voor velen was het afscheid van hun geliefde club een emotioneel moment.
The post Hondenclub De Sterreboshond uit Rumbeke moet er noodgedwongen mee stoppen appeared first on

Lees meer »

Spilbrochure seizoen 24-25 met 130 gevarieerde voorstellingen: “Cultuur zorgt voor een krop in de keel, vlinders in de buik”

Ze is er weer, de Spilbrochure voor het volgende seizoen van het Roeselaarse cultuurcentrum. Ruim 130 voorstellingen binnenshuis, maar ook vaak op locatie, dat heeft het team van Spildirecteur Hilde Cuyt voor ons geselecteerd. “Kunst geeft energie en het is dat vuur dat we willen verspreiden en aanwakkeren. In dit boekje kan iedereen iets vinden naar zijn of haar smaak.”<br

Lees meer »

Manipuleert bpost de beoordelingen van klanten? Grootste reviewplatform vindt van wel

Bpost staat op de zwarte lijst van Trustpilot. Het wereldwijde beoordelingsportaal beschuldigt het postbedrijf van manipulatie van klantbeoordelingen. “Een beschamende onthulling voor het overheidsbedrijf”, aldus federaal parlementslid Michael Freilich (N-VA) die de kat de bel aanbindt bij HLN. Hoe hengelt bpost juist naar positieve feedback om zijn imago op te poetsen? En wat zijn de gevolgen van de ban voor

Lees meer »

Middelkerkse politie investeert in uitleessoftware voor smartphones: “Op die manier ook gewiste foto’s en berichten recupereren”

De lokale politie van Middelkerke zet een belangrijke stap in de strijd tegen (cyber)crime door te investeren in nieuwe uitleessoftware voor smartphones. Deze technologie zal het recherche-onderzoek aanzienlijk versnellen en verbeteren, aldus een recent rapport van de politiezone.
The post Middelkerkse politie investeert in uitleessoftware voor smartphones: “Op die manier ook gewiste foto’s en berichten recupereren” appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Tim Wellens: “Veel onzekerheden in peloton na die zware valpartij”

Na de geneutraliseerde etappe van gisteren gaan de renners terug klimmen in het Critérium du Dauphiné. De finale zal hoogstwaarschijnlijk losbarsten op Le Collet d’Alevard. De slotklim is 11,2 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1%. Kan Evenepoel zijn gele trui met bravoure verdedigen, of ondervindt hij te veel last van zijn valpartij? Volg het hier in de

Lees meer »

Solidaris Kortrijk plaatst 488 zonnepanelen: “We willen tegen 2050 klimaatneutraal zijn”

Het ziekenfonds Solidaris wil in West-Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in duurzame energietransitie. “Willen we de klimaatverandering beperken, dan zijn er overal heel wat ingrepen en inspanningen nodig. Tegen 2030 willen we als ziekenfonds 55% minder CO2 uitstoten en tegen 2050 klimaatneutraal zijn”, zegt financieel directeur Lieven Meert.
The post Solidaris Kortrijk plaatst 488 zonnepanelen: “We willen tegen 2050 klimaatneutraal

Lees meer »

Horizon-kinderen maken fijne schooluitstap naar Bellewaerde en Pairi Daiza

Alle kinderen van de vrije basisschool De Horizon mochten zich, voordat ze de laatste toetsen moesten afleggen, nog even ontspannen. Ze deden dit buiten de school met een geslaagde schooluitstap. Directeur Nadine Vanwalleghem: “Ze hebben deze uitstap meer dan verdiend nu het schooljaar op zijn einde loopt. De kinderen van de eerste en tweede graad
The post Horizon-kinderen maken

Lees meer »

Uitgedund Hillefisters-bestuur ruilt kermis in voor afterworkparty, Hillrock en luchtkastelendorp

“Hille Kermis wordt dit jaar omgedoopt tot Hille Feesten”, wist Hillefisters-woordvoerder Nic Vanthournout te melden tijdens de presentatie van de traditionele driedaagse, die deze maand plaats heeft van 28 tot 30 juni. Het vertrek van sterkhouders Danny Steenhuyse, Jorre Jodts, Maxime Hellebuyck en Geert Deboodt laat een fors uitgedund bestuur achter, voorlopig zonder voorzitter. Ook de locatie verandert, want alles

Lees meer »

Maria Rooms, overgrootmoeder van basketbalspeelster Julie Van Loo, blaast 102 kaarsjes uit

Maria Rooms vierde op 5 juni samen met haar familie en enkele personeelsleden van het Woonzorgcentrum ‘Ter Linden’ in Veurne haar 102e verjaardag. Maria is afkomstig uit Wulpen. Daar groeide ze samen met haar broer Daniel en haar zus Yvonne op.
The post Maria Rooms, overgrootmoeder van basketbalspeelster Julie Van Loo, blaast 102 kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »