Waarom de kans heel klein is dat Bart De Wever de volgende premier wordt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Knip Schaapdreef naar Saspark in Wielsbeke verdwijnt

De oplossing van de verkeersproblematiek rond de Peter Benoitstraat, Schaapdreef en Saspark zorgt voor discussie. Op de jongste gemeenteraad werd beslist om de knip in de Schaapdreef ongedaan te maken.
The post Knip Schaapdreef naar Saspark in Wielsbeke verdwijnt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brief over uitgaansvergunning Kim De Gelder zorgt voor paniek bij nabestaanden, maar “hij mag enkel buiten om dringende medische redenen”

“Kim De Gelder (36) zal het forensisch psychiatrisch centrum waar hij verblijft enkel wegens dringende medische redenen mogen verlaten”. Met die boodschap probeert de rechtbank van Gent de nabestaanden van slachtoffers van de babymoordenaar gerust te stellen, nadat een brief over een mogelijke uitgaansvergunning voor paniek en onrust zorgde.

Lees meer »

Jeugdcoach Ali (43) reanimeert Geert (48) die tijdens jeugdvoetbalwedstrijdje hartfalen kreeg: “Ons gezin is hem en iedereen die hielp, eeuwig dankbaar”

Jeugdcoach Ali Bourfa heeft maandagavond het leven gered van papa Geert Van Praet. Geert kreeg een hartfalen tijdens een voetbalwedstrijdje tussen ouders en kinderen op SK Londerzeel. Ali reanimeerde eerst handmatig en zette daarna het AED-reanimatietoestel van de club in. Zoon Rune (14) zag het allemaal gebeuren, het gezin krijgt psychologische bijstand.

Lees meer »

Studenten VIVES promoten gezonde voeding in Sint-Jozef

De voorbije twee weken hebben drie studenten Voedings- en dieetkunde van de Hogeschool VIVES de leerlingen van Sint-Jozef in Oostende aangemoedigd om tijdens de pauzes op school te kiezen voor gezonde voeding.
The post Studenten VIVES promoten gezonde voeding in Sint-Jozef appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tadej Pogacar prijkt in het roze aan de gevel van supporterslokaal in Wervik

Aan de gevel van sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik prijkt een kleurrijk bord met wielerkampioen Tadej Pogacar in het roze. De Sloveen draagt momenteel de roze leiderstrui in de Giro. Black Pearl is het clublokaal van zijn fanclub de Pogiboys.
The post Tadej Pogacar prijkt in het roze aan de gevel van supporterslokaal in Wervik appeared

Lees meer »

Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet

Voor verschillende Ieperse verenigingen is de 46ste Kattenstoet op zondag 12 mei een hoogtepunt. Ook bij Dansstudjoke is de driejaarlijkse stoet een traditie. Moeder Joke Quaghebeur en dochter Fauve Deponthière runnen deze dansschool, die bijna 40 jaar geleden werd opgericht door Joke.
The post Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

Zica Maria houdt Afrikaanse avond in Ieper voor het goede doel

In augustus trekt Maria Simoa naar Congo met haar vereniging Zica Maria, maar ze wil daar niet aankomen met lege handen. Om geld in te zamelen voor broodnodige medicijnen en medisch materiaal organiseert ze samen met haar schoonbroer Daniël Vemba op zaterdag 11 mei een Afrikaanse avond in feestzaal Te Velde in Ieper.
The post Zica Maria houdt Afrikaanse

Lees meer »