Studenten VIVES promoten gezonde voeding in Sint-Jozef

De voorbije twee weken hebben drie studenten Voedings- en dieetkunde van de Hogeschool VIVES de leerlingen van Sint-Jozef in Oostende aangemoedigd om tijdens de pauzes op school te kiezen voor gezonde voeding.

“Jongeren hebben vaak de neiging om te kiezen voor bewerkte voeding”, zeggen de laatstejaars Hannelore Lenaers, Gaëlle De Riddere en Lieselot Dumarey. “Dat kan leiden tot een onevenwichtige voeding en een tekort aan essentiële voedingsstoffen.”

Het initiatief van de studenten voedings- en dieetkunde wordt ondersteund door recente onderzoeken die aantonen dat jongeren in Vlaanderen niet voldoende fruit eten.

“De situatie in SJO is niet veel beter”, weten Hannelore, Gaelle en Lieselot. “Meer dan de helft van de leerlingen eet geen fruit tijdens de schooluren. Het verschil in keuze tussen een wit en bruin belegd broodje is ook opvallend. Slechts een kleine minderheid van de leerlingen die een belegd broodje bestellen, kiest voor een bruin broodje. Zo’n bruin broodjes houdt nochtans veel gezondheidsvoordelen in .“

“Het belang van gezonde voeding tijdens de adolescentie is heel groot”

“Door hen bewust te maken van de voordelen van fruit en bruin brood, hopen we een positieve verandering teweeg te brengen in hun eetgewoontes. Het belang van gezonde voeding tijdens de adolescentie kan namelijk niet genoeg benadrukt worden. Het aanleren van gezonde eetgewoontes op jonge leeftijd kan helpen om obesitas, diabetes en andere gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.”

“In de loop van april hebben we twee weken lang verschillende initiatieven opgezet om de leerlingen op SJO te stimuleren om gezonde voedingsgewoontes aan te nemen. We lichtten de voordelen van fruit en bruin brood toe. Promotiecampagnes wezen op het belang van gezonde tussendoortjes. De school maakte het ook eenvoudiger om voor gezonde opties te kiezen. Zo is er fruit beschikbaar. Bovendien stimuleerden de leerkrachten de jongelui om een bruin broodje te bestellen”, zeggen de laatstejaars nog.

(BVO)

The post Studenten VIVES promoten gezonde voeding in Sint-Jozef is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »

Prestigieuze Knokke Hippique houdt (voorlopig) op met bestaan: “Hopen dat er oplossing uit de bus komt”

Knokke-Heist verliest een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar. De paardenwedstrijd Knokke Hippique – internationaal zéér hoog aangeschreven – stopt er (voorlopig) mee. Organisatoren Stephan Conter en Paul Gheysens trokken de stekker uit het evenement. “Zeer jammer. We hopen dat er nog een oplossing uit de bus komt”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).
The post Prestigieuze Knokke

Lees meer »

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »

Europese Commissie opent onderzoek naar mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is donderdag een formeel onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar twee weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen wegens vermoedens dat het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til

Vier studenten van de opleiding Elektronica-ICT aan Vives Hogeschool Kortrijk werken samen met Regionaal Landschap Leie en Schelde aan een project rond dierenwelzijn. Het project heeft als doelstelling zwaluwen te laten verhuizen van het oude station van Avelgem naar een voor hen speciaal geplaatste zwaluwtil.
The post Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoezo, 50 jaar Sinksen?

Wist u al dat de Kortrijkzaan straks een halve eeuw Sinksenfeesten viert? Wel, dat gegeven was mij eigenlijk volledig ontgaan. Er wordt ook weinig tamtam rond gemaakt. Alsof de organisatie vindt dat de Sinksenfeesten an sich al speciaal genoeg zijn.
The post Hoezo, 50 jaar Sinksen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »