Knip Schaapdreef naar Saspark in Wielsbeke verdwijnt

De oplossing van de verkeersproblematiek rond de Peter Benoitstraat, Schaapdreef en Saspark zorgt voor discussie. Op de jongste gemeenteraad werd beslist om de knip in de Schaapdreef ongedaan te maken.

Rik Buyse, lijsttrekker SAMEN+, zette het punt op de agenda van de gemeenteraad. “Iedereen is het erover eens dat zwaar vrachtverkeer naar en van het Saspark uit de Schaapdreef en Peter Benoitstraat gebannen moet worden. Maar de doorgang beletten via een knip is niet de oplossing. Elke inwoner of ondernemer van het Saspark met een personenwagen of bestelwagen moet op een gemakkelijke manier naar het centrum van Ooigem kunnen, naar de lokale bakker, beenhouwer of winkel. Wonen en ondernemen kunnen perfect samengaan. Daarom is de combinatie van een hoogtebegrenzer en een duidelijk bord met ‘No entry industry’ een veel beter alternatief. Recentelijk is de doorgang van het Saspark naar de Schaapdreef-Zwaantjesstraat door drie vaste paaltjes onmogelijk gemaakt. De zogenaamde knip kwam er na een beslissing in het schepencollege van 6 februari (3 stemmen voor, 2 tegen) en dit ondanks het beperkte draagvlak.”

ziekenwagen

“Onlangs was er trouwens al een eerste incident. Bij een dringende interventie stond een ziekenwagen geblokkeerd aan de paaltjes. Op die manier ging kostbare tijd verloren. Genoeg redenen voor ons om dit opnieuw op de agenda te zetten”, legt Rik Buyse uit.

Op de gemeenteraad van 25 april werd met een meerderheid aan stemmen (SAMEN+, Lijst Burgemeester en onafhankelijke voor versus Team 8710 tegen) beslist dat de paaltjes moeten worden weggenomen. (ELD)

The post Knip Schaapdreef naar Saspark in Wielsbeke verdwijnt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

Vermomd en zonder één woord naar raadkamer: ex-uitbaatster ‘horrorcrèche’ ‘t Sloeberhuisje eist nog méér onderzoek

Ruim twee jaar nadat een baby’tje van zes maanden in haar crèche in Mariakerke stierf, eist de gewezen uitbaatster van ‘t Sloeberhuisje bijkomend onderzoek. Davina V.D. (38) zakte zwaar vermomd af naar de raadkamer in Gent, samen met haar vader Roxan (59), die ervan wordt verdacht het meisje van 6 maanden te hebben doodgeschud. Vader en dochter vertrokken in de

Lees meer »

KIJK. Metejoor maakt onaangekondigde comeback na wekenlange afwezigheid

Metejoor (33) is terug van (even) weggeweest. De Vlaamse zanger stond zaterdag op het podium van Pop on Top, een festival in het Nederlandse Valkenburg. De afgelopen weken bleef Metejoor op de achtergrond omdat hij wegens ziekte een pauze moest inlassen. Begin deze maand moest de populaire zanger zelfs nog enkele optredens annuleren.

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets

De campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is van start gegaan in Ledegem. 63 inwoners kunnen tot en met vrijdag 7 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.
The post De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen fietsen langs historische locaties

In het kader van herinneringseducatie organiseerden de basisscholen Immaculata en De Geluksvogel samen met de werkgroep onder leiding van Jo Bergez van Gidsenkring Brugge (Hello Bruges), een fietstocht langs tien belangrijke locaties in Sint-Michiels.
The post Leerlingen fietsen langs historische locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Socialistische vakbond ABVV voert actie aan station van Hasselt tegen hogere treintarieven voor jongeren en senioren

Aan het station in Hasselt heeft de socialistische vakbond ABVV vanochtend actie gevoerd tegen de verhoging van treintarieven voor jongeren, senioren en mensen met een verhoogde tegemoetkoming. De spoorwegmaatschappij NMBS heeft aangekondigd dat ze haar tarieven in 2025 zal wijzigen. Het ABVV vreest dat vooral kwetsbare mensen daarvan het slachtoffer zullen zijn.

Lees meer »