? Plagiaat of niet? ‘Het programma van Open Vld komt Bart De Wever wel heel bekend voor’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Ze zouden in augustus trouwen. Die criminelen hebben levens kapotgemaakt”: oudste broer van slachtoffer bruggooiers getuigt

“Hij is truckchauffeur. Dus je vreest wel eens voor een ongeval. Maar dit? Dit is gewoon crimineel.” Aan het woord is Vasile Tibil (57). Hij is de oudste broer van Gheorghe (50), de Roemeen die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een snelwegbrug in de cabine van zijn vrachtwagen gooiden. Zijn vrouw zat als passagier naast hem. “Hij

Lees meer »

Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is ode aan mijn oma”

Jens Detollenaere (35) schopte het vier jaar geleden tot in de halve finale van het populaire tv-programma ‘Bake Off Vlaanderen’. Nu heeft de Dentergemnaar nog meer zoets in petto met zijn eerste bakboek ‘Château Gâteau’. Daarin koppelt hij taarten aan de juiste wijnen.
The post Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is

Lees meer »

CLB’s krijgen 40 procent meer vragen over mentaal welzijn bij scholieren: “Onvoldoende capaciteit om snel te kunnen antwoorden”

De afgelopen 5 jaar is het aantal vragen over mentaal welzijn bij de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) met 40 procent gestegen. Het gaat dan bijvoorbeeld over leerlingen met sociale angsten, depressieve gevoelens of schoolfobie. Ook het aantal meldingen van verontrustende thuissituaties neemt toe. "Er kruipt veel tijd in overbruggingshulp door lange wachtlijsten waardoor we onvoldoende tijd kunnen vrijmaken voor andere

Lees meer »

Negen aanhoudingen bij elf huiszoekingen in onder andere Genk: zes kilo cannabis en 1.400 XTC-pillen gevonden

In een lopend drugsonderzoek zijn vorige week elf huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Berlaar, Herentals, Lille en Ranst. Er werd een grote hoeveelheid drugs, cash geld, gsm-toestellen en laptops in beslag genomen. Negen verdachten werden aangehouden, waaronder een vrouw uit Tessenderlo. Acht van hen zijn intussen al voor de raadkamer verschenen en blijven in de cel.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Moendial brengt de Rode Duivels op groot scherm in Moen

Binnen een kleine maand spelen de Rode Duivels om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK voetbal in Duitsland. 17 Juni betekent dan ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’. Alle wedstrijden van het nationaal voetbalelftal worden er op groot scherm uitgezonden in het Millenniumpark in Moen. Een organisatie van Moen Feest samen met de officiële

Lees meer »