Mathias Miedreich stapt op als CEO van Umicore

Bart Sap wordt vanaf donderdag de nieuwe CEO van Umicore. Hij volgt Mathias Miedreich op, die in overleg met de raad van toezicht heeft besloten terug te treden. Dat heeft de materialenspecialist woensdagavond bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Ken jij al deze politieke termen? Wij zetten er een hele hoop op een rijtje

Cordon sanitaire, fracties, links – rechts, uitvoerende macht, opkomstplicht… . Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen (9 juni is het zover), komt er steeds meer politiek jargon aan bod in artikels of zelfs gesprekken aan tafel met vrienden of collega’s. Dat je niet helemaal weet wat al die termen inhouden, is zeker niets om je voor te schamen. Om je

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »