Mathias fietst twaalf uur lang Baneberg op en af voor het goede doel

Mathias Wyffels (35) uit Westouter fietst op zaterdag 15 juni twaalf uur lang de Baneberg op en af. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. “Omdat het de enige manier is waarop ik mijn steentje kan bijdragen. Er zijn in de omgeving te veel kankerpatiënten, en in een ideale wereld zou de ziekte niet mogen bestaan.”

Met zijn stunt hoopt Mathias Wyffels 2.000 euro of meer op te halen voor Kom op tegen Kanker. “Eind augustus is er ook de grote actie genaamd De Col Op, georganiseerd door Kom op tegen Kanker, waaraan ik graag zou deelnemen”, vertelt Mathias. “Om daarvoor in aanmerking te komen, moet ik eerst aan de hand van acties en giften minstens 2.000 euro inzamelen. De Col Op is een fietsevenement op en rond de Col des Saisies, in de Franse Alpen.”

“Het is de enige manier waarop ik mijn steentje kan bijdragen”

Op zaterdag 15 juni begint Mathias om vier uur ’s morgens aan zijn fietsavontuur. “Ik start ter hoogte van de Lijstermolen en fiets dus de Baneberg op en af. Ik hoop dat minstens 250 keer te doen, goed voor een afstand van 125 kilometer. Als de benen goed aanvoelen, probeer ik ook 4.424 hoogtemeters te overwinnen, dat staat gelijk aan een halve Everest.” Mathias verwijst naar de Everesting challenge, genoemd naar de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, waarbij het de bedoeling is om de hoogte van de berg, of 8.848 meters, te fietsen. “Maar laat mij eerst maar de Baneberg temmen.”

Mathias zal de Baneberg op fietsen met een gravelfiets. “Toen ik een jaar of vijf geleden begon te fietsen, deed ik dat op een mountainbike. Nu is dat een gravelfiets. Ik ben nu eenmaal niet de fietser die graag op de weg rijdt. Mijn plezier vind ik ernaast.”

Hij is niet aan zijn proefstuk toe. Hij beklom de Mont Ventoux vier keer op één dag, en dertien keer de Col de Haussire, de zwaarste helling van België. “Het is op de Baneberg dat ik voor het eerst voor een goed doel fiets. We kennen allemaal wel iemand die kanker heeft en hard vecht om de ziekte te overwinnen. Ik zal op de Baneberg ook moeten vechten om mijn doel te realiseren, maar dat is niks vergeleken bij het gevecht van de kankerpatiënten.”

De Velomoakerie

Op zaterdag 15 juni staat er op de Baneberg een dranktent, waar sympathisanten welkom zijn. Mathias financieel steunen kan ook hier. Het team van Mathias heet de Velomoakerie, naar de fietshersteller aan huis voor de regio Ieper en Zillebeke.

The post Mathias fietst twaalf uur lang Baneberg op en af voor het goede doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Kan Leuven de Buffalo’s voor een tweede keer verrassen?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

Na diskwalificatie Joost Klein: hoe zal de finale van het Songfestival nu praktisch verlopen?

Dat Nederland niet langer mag deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, dwingt de organisatie tot tal van praktische, last minute-wijzigingen. Wat gebeurt er nu met de punten van de vakjury voor Nederland? Mag een ander land de plaats van Nederland innemen? Mogen Nederlanders nog stemmen? In welke volgorde zullen de landen optreden? Een overzicht van de meest prangende vragen

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Spilfiguur uit fraudeschandaal ‘Panama Papers’ overleden

De Panamese advocaat Ramon Fonseca (71) is overleden. Dat meldt zijn advocaat. Fonseca was een van de spilfiguren in het belastingschandaal rond de ‘Panama Papers’ en riskeerde 12 jaar cel. Vorige maand moest hij voor de rechter verschijnen, maar hij daagde niet op, omdat hij te ziek was. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis waar hij verzorgd werd.

Lees meer »

Walter Grootaers geeft eerste grote interview na strijd tegen leverkanker: “Dat ik veel drink? In mijn hele leven amper 20 pinten”

De tumor is weg, zijn stem op de terugweg, de glimlach terug van nooit weggeweest. Walter Grootaers (69) vond het voorbije jaar heil in immunotherapie, troost in zijn platenkast, genot in een nieuw album en steun in een duister familiegeheim. “Na mijn diagnose vertelden twee van mijn broers me dat zij ook kanker hadden overwonnen. Dat was hun manier om

Lees meer »

“Zij mag nooit koningin worden”: moet Noorse prinses Ingrid Alexandra vrezen voor toekomst op de troon?

Zijn de dagen van het Noorse koningshuis geteld? De roep om de afschaffing van de monarchie klinkt plots luider dan ooit. Dat koning Harald (87) ziek werd en Noorwegen zelfs heel even geen staatshoofd meer had, legde pijnlijk de vinger op de wonde. “Heeft ons land het gemerkt? Nee, alles ging prima”, klinkt de kritiek. Vanwaar komt deze tegenkanting? Het

Lees meer »

32 betogers opgepakt bij studentenprotest in Amsterdam, bezette universiteitsgebouw in Utrecht is ontruimd

Bij de Nederlandse studentenprotesten op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam en op de Rokin-kade zijn 32 betogers opgepakt. Ook in Utrecht zijn studenten die het universiteitsgebouw op de Drift hadden bezet, gisterenavond afgevoerd met bussen. De overige demonstranten zijn vanmorgen vertrokken en hebben aangekondigd later in de dag terug te komen. Ook in Zwitserland hebben studenten een universiteitsgebouw

Lees meer »