Mathias Miedreich stapt op als CEO van Umicore

Bart Sap wordt vanaf donderdag de nieuwe CEO van Umicore. Hij volgt Mathias Miedreich op, die in overleg met de raad van toezicht heeft besloten terug te treden. Dat heeft de materialenspecialist woensdagavond bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter

Marijn Struye (38) van het hotel-restaurant ‘t Sparhof in de Wulvestraat in Dranouter is de nieuwe voorzitter van Horeca Regio Poperinge-Heuvelland. Hij volgt in die functie Bert Recour (48) van hotel-restaurant Pegasus in de G. Gezellestraat in Poperinge op.
The post Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »

“Ik bewonder jongeren die hun tradities beschermen.” Dader van aanslag in Slovakije betuigde steun aan extreemrechtse en pro-Russische groep

Is de man die woensdag probeerde om de pro-Russische premier van Slovakije te vermoorden een eerder links gezinde pacifist? Of dweept hij juist met extreemrechts en trekt hij zelf partij voor de Russen? Het eerste, zo leek het bij zijn identificatie als een 71-jarige dichter die ooit nog een beweging tegen geweld heeft gesticht. Maar toen kwamen er foto’s en

Lees meer »

Stressfactor Live zorgt voor feestje voor VISO op Polenplein

Vrijdagmiddag werd het Polenplein in Roeselare door het VISO omgetoverd tot een heuse festivalsite voor ‘Stressfactor Live’. Liefst 1.220 leerlingen genoten er samen van artiesten zoals Boef, Michael Amani, Voltrack en K1D.
The post Stressfactor Live zorgt voor feestje voor VISO op Polenplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan”

Na de berichtgeving van gisteren moeten we spijtig genoeg bevestigen dat er geen mirakeloplossing meer uit de bus is gekomen om een overname te verwezenlijken. Dit betekent dat KV Oostende morgen geen volwaardig licentiedossier kan indienen bij het C-Sar.
The post Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan” appeared

Lees meer »