Trekt N-VA naar de kiezer in Wallonië? Franstalige pers krabt zich in de haren: ‘Het is Bart De Wever die nadenkt, en Bart De Wever houdt van nadenken’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Dit weten we over de twee Franse cipiers die “als honden werden afgemaakt” aan de péage in Normandië

De twee dodelijke slachtoffers van de drieste aanval op het gedetineerdentransport aan de péage van Incarville in Normandië zijn de 52-jarige Fabrice Moello en de 34-jarige Arnaud Garcia. Ze werden “als honden afgemaakt door mannen voor wie een mensenleven niets waard is”, zei de minister van Justitie, Eric Dupond-Moretti. Wat weten we van beide cipiers?

Lees meer »

“Een huis verkopen aan 60.000 euro, dat is belachelijk”: oppositie kritisch over verkoop sociaal patrimonium aan Woonmaatschappij IJzer en Zee

De gemeenteraad van De Panne keurde meerderheid tegen oppositie de verkoop van het sociaal woonpatrimonium goed aan de Woonmaatschappij IJzer en Zee. Voor de verkoop van 158 sociale huizen krijgt de gemeente 9.440.800 euro, dat is gemiddeld 60.000 euro per huis. “Belachelijk”, vindt Christophe Delrive (DAS). Waarom doet de gemeente dit?
The post “Een huis verkopen aan 60.000 euro,

Lees meer »

Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert

Stad Brugge opent rouwregister voor ereburgemester Patrick Moenaert, die woensdagavond overleed, in het Stadhuis vanaf vrijdag 17 mei 2024 om 9 uur. Het publiek kan er een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei.
The post Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »