Portaal tussen New York en Dublin tijdelijk gesloten door ongepast gedrag

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke

Zes beklaagden zijn veroordeeld voor wederzijdse slagen en verwondingen tijdens een gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke. Allen minimaliseerden ze de feiten, maar de rechter achtte hen toch schuldig. Ze kregen lichte straffen.
The post Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie verdachten van ontvoering in Anderlecht onder aanhoudingsbevel geplaatst

De drie mannen die zaterdagavond werden opgepakt nadat ze een man hadden ontvoerd in de Anderlechtse Bizetwijk, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. Over de reden voor de ontvoering bestaat nog geen duidelijkheid. “In het belang van het onderzoek wordt geen verdere commentaar gegeven”, klinkt het bij het parket.

Lees meer »

Duitse politie schiet man neer die met bijl en molotovcocktail opdook in fanmars Oranje: beelden tonen hoe man uithaalt naar agenten

De politie heeft vanmiddag in Hamburg een man neergeschoten die agenten met een bijl of pikhouweel zou hebben bedreigd. Dat gebeurde in de buurt van de vele duizenden Oranje-supporters die in een fanmars door de stad trekken. “Hoop politie, sirenes en ook een heli hierboven”, zegt een van hen. De aanvaller had ook een molotovcocktail bij zich. Hij raakte gewond

Lees meer »

Uur lang op receptie, zonder te zitten: maand na lelijke val is koning Albert (90) weer zijn opgewekte zelf

Het is exact een maand geleden dat koning Albert onwel werd op vakantie in Frankrijk en lelijk ten val kwam. Maar de gepensioneerde vorst, die vorige week 90 is geworden, stáát er weer. Letterlijk en figuurlijk. Aan de zijde van koningin Paola (86) en schoondochter prinses Claire (50) woonde hij opgewekt een één uur durende prijsuitreiking bij. Inclusief de receptie

Lees meer »

Kasteel Wolvenhof krijgt bestemming: ‘buur’ gaat er kantoorruimte, horeca en zelfs een B&B onder brengen

De nieuwe ‘bewoner’ van Kasteel Wolvenhof is bekend. En die moest men eigenlijk niet ver zoeken. ‘De Sasmeester’ van de familie De Gussem, die ernaast ook het veterinair labo Poulpharm heeft, neemt er zijn intrek. Een erfpachtovereenkomst van 50 jaar is daarvoor voorzien. Het hele interieur moet nog onderhanden genomen worden, maar naar verwachting zou in 2026 het kasteel moeten

Lees meer »

OPROEP. Blijf jij op vakantie bereikbaar voor het werk?

Ondanks het feit dat werknemers tijdens de vrije uren het wettelijke recht hebben op ‘deconnectie’, blijven heel wat werknemers toch bereikbaar. Zo ook op vakantie. Kan de baas jou steeds bellen, ook al lig je aan een zwembad? Heb jij toch een laptop bij op reis om in te springen indien nodig of zelfs vergaderingen bij te wonen? Kortom, wil

Lees meer »

Westnijlvirus en dengue in opmars in Europa: zo kan je je ertegen beschermen als je deze zomer naar het zuiden trekt

In Europa breken er steeds meer tropische ziekten uit die worden verspreid door muggen, zoals dengue en westnijlvirus. Daarvoor waarschuwt het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Door de mildere winters en warmere zomers vestigen die tropische muggensoorten zich ook bij ons. Wie deze zomer op vakantie gaat naar Zuid- of Oost-Europa, neemt best zijn voorzorgen.

Lees meer »

Vader en zonen vrijgesproken voor onthutsende mishandeling en misbruik tweede echtgenote en stiefmoeder in Afghaans gezin

Is een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moest de rechter in Kortrijk een antwoord vinden en dat antwoord is negatief. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, hadden ze in

Lees meer »

Acht extra laadpalen voor elektrische wagens dankzij V-Load by Dequeecker: “We beschouwen het als maatschappelijk ondernemen”

Eigenaars van elektrische wagens kunnen sinds kort terecht op de parking van Dequeecker Koeltechniek aan de Oostvleterenstraat in Reninge om de batterij van hun voertuig op te laden. Het bedrijf plaatste namelijk acht laadpalen onder de naam V-Load.
The post Acht extra laadpalen voor elektrische wagens dankzij V-Load by Dequeecker: “We beschouwen het als maatschappelijk ondernemen” appeared first on

Lees meer »

WEERBERICHT. Komende week weer buien à volonté, maar “vanaf donderdag is er toch een lichtpuntje”

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien.‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. En ook de rest van de week zullen buien en bewolking zich afwisselen. “Maar vanaf donderdag is

Lees meer »

ANALYSE. Waarom Bart De Wever op twee schaakborden tegelijk speelt: “Als hij het slim speelt, is hij de logische premier”

Bart De Wever (N-VA) laat niets aan het toeval over: zowel Vlaams als federaal speelt hij informateur. Zo houdt hij de regie van de regeringsvorming strak in handen. Momenteel gunnen zijn potentiële coalitiepartners hem ook die rol. Ligt de weg nu breed open voor een regering tegen het eind van de zomer? En waarop dreigt het nog vast te lopen?

Lees meer »

Weekendkaarten voor Garnaalkrokettenfestival in Oostende uitverkocht in… amper 7 minuten: “Dit is echt indrukwekkend”

Het mythische Garnaalkrokettenfestival in Oostende is volledig uitverkocht op zaterdag en zondag, amper 7 minuten nadat de tickets beschikbaar waren. Op 5, 6 en 7 oktober nemen er twaalf restaurants deel aan de wedstrijd om de beste garnaalkroket van Oostende te maken. Tickets voor maandag zijn nog beschikbaar. Een professionele jury en publieksjury kiezen uiteindelijk in de Wellington Hippodroom wie

Lees meer »

Verdachte opgepakt na de dood van vermist Duits meisje (9)

Een 36-jarige man is opgepakt in de Tsjechische hoofdstad Praag in de zaak van de vermoorde Valeriia in de Duitse stad Döbeln nabij de grens met Tsjechië. De man wordt er sterk van verdacht het 9-jarige meisje vermoord te hebben, heeft het Openbaar Ministerie van Chemnitz vrijdag laten weten.

Lees meer »