Duo deels vrijgesproken voor ‘horroravond’ na Halloweentocht in Koksijde: “Verhaal slachtoffers niet volledig geloofwaardig”

Een 35-jarige is deels vrijgesproken voor een ‘horroravond’ die hij twee zussen, waaronder zijn ex en zijn kinderen, bezorgde. Dat gebeurde nota bene na de Halloweentocht in Koksijde. Volgens de zussen had J.S. met zijn nieuwe partner bij hen ingebroken, hen klappen gegeven en haar nieuwe vriend racistisch bejegend. Maar omdat een van de zussen die avond zelf de hulpdiensten belde en vertelde dat ze aangereden was door haar nieuwe vriend, werd hun verhaal niet volledig als geloofwaardig bestempeld.

De rechter nam enkele weken de tijd om te oordelen over het kluwen van verklaringen en om na te gaan wie al dan niet de waarheid sprak. Want al op het proces was duidelijk dat niet alle verklaringen konden kloppen. De feiten speelden zich af op 31 oktober 2022 in Veurne. De twee zussen D. hadden eerst de Halloweenparade bijgewoond in Koksijde en gingen daarna naar huis. Maar in Veurne werden ze opgewacht door de 35-jarige J.S., de ex-partner van een van de zussen en vader van haar kinderen. Ook F.G. (56) vergezelde J.S.

Racistische ondertoon

Die J.S. staat gekend als racist, en daar komt hij ook openlijk voor uit. Toen hij vernam dat zijn ex intussen een relatie had met iemand van vreemde origine viel hij haar nieuwe partner die avond aan. Hij gaf die man klappen, sprak racistische taal en schold zijn ex voor ‘moslimhoer’ uit. Hij gaf ook zijn ex en haar zus klappen waarbij ook de kinderen in het tumult geraakt werden. Voor die feiten, waarbij de racistische ondertoon als verzwarende omstandigheid werd gezien, kreeg J.S. 10 maanden cel. De betrokkenheid van G.S. achtte de rechter niet bewezen en zij werd vrijgesproken.

Vrouw zélf aangereden

De zussen D. hadden de rechter een zwaarder verhaal verteld. Volgens hen had J.S. eerst ingebroken in hun tuin vooraleer hij hun thuiskomst opwachtte. En ze vertelden ook dat hij een van hen had aangereden met de auto. “Maar ik kan enkel vaststellen dat de zus zélf de hulpdiensten had gebeld met de melding dat iemand over haar been was gereden, en dat het vaststaat dat dit enkel A.W. kan zijn, haar nieuwe vriend. Hij is de enige die die avond een auto heeft bestuurd. Het komt voor de rechtbank dan ook vreemd over dat D. nu plots beweert dat het haar ex was die met de wagen over haar reed, terwijl het niet eens zijn voertuig is.”

Het verhaal van de zussen werd dus niet volledig geloofd. Ook de advocaat van J.S. gaf al aan dat de zussen het verhaal ‘enorm hadden opgeblazen en gefantaseerd om hun gelijk te krijgen bij de familierechter.’ J.S. moet de zussen en de kinderen wel een schadevergoeding van 3.950 euro betalen. (JH)

The post Duo deels vrijgesproken voor ‘horroravond’ na Halloweentocht in Koksijde: “Verhaal slachtoffers niet volledig geloofwaardig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De ‘voorbeeldige’ dochter die haar ouders van kant liet maken: het gruwelijke verhaal achter Netflix-docu ‘What Jennifer Did’

In 2010 wordt een veilige buurt in Canada opgeschrikt door een gewelddadige inbraak bij de alom geliefde familie Pan. Dochter Jennifer (nu 37) is de enige die er heelhuids uitkomt en contact op kan nemen met de hulpdiensten. Wat aanvankelijk een willekeurige aanval leek, was een diep doordacht moordplan. Het brein achter het complot? De ‘voorbeeldige’ dochter. De Netflix-documentaire ‘What

Lees meer »

REPORTAGE. Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) op zoek naar stemmen en liberale geloofwaardigheid: “Klinken wij als N-VA? Nee, zij klinken als wij!”

In een steenbakkerij in Oudenaarde volgde HLN twee donkerblauwe politici op zoek naar stemmen. Die willen ze straks graag inruilen voor een federale regering met centrumrechtse koers. Maar kan u Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) op dat vlak nog geloven? “We geven toe, in Vivaldi hebben we ons liberale programma niet kunnen uitvoeren zoals we wilden.” Ze

Lees meer »

Jeugdcoach Ali (43) reanimeert Geert (48) die tijdens jeugdvoetbalwedstrijdje hartfalen kreeg: “Ons gezin is hem en iedereen die hielp eeuwig dankbaar”

Jeugdcoach Ali Bourfa heeft maandagavond het leven gered van papa Geert Van Praet. Geert kreeg een hartfalen tijdens een voetbalwedstrijdje tussen ouders en kinderen op SK Londerzeel. Ali reanimeerde eerst handmatig en zette daarna het AED-reanimatietoestel van de club in. Zoon Rune (14) zag het allemaal gebeuren, het gezin krijgt psychologische bijstand.

Lees meer »

Ensor inspireert zestien Oostendse kunstenaars in Anglicaanse kerk

In de Anglicaanse kerk loopt de kunstexpo Ensor Fans georganiseerd door de Vrienden van Mu.ZEE met Willy Bosschem als curator. Zestien Oostendse kunstenaars brengen er, geïnspireerd door het Zelfportret met Bloemenhoed van de meester, een ode aan hun jubilerende stadsgenoot.
The post Ensor inspireert zestien Oostendse kunstenaars in Anglicaanse kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgian Cheetahs plaatsen zich voor Olympische Spelen

De Belgische aflossingsploeg op de 4×400 meter bij de vrouwen heeft zich zondag (lokale tijd) op de World Relays op de Bahama’s geplaatst voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. De aflossingsploegen op de 4×100 meter bij de mannen en de vrouwen grepen naast een ticket voor de Spelen.

Lees meer »

Hoe één deurwaarder de ‘schuldindustrie’ aan banden wist te leggen: “Dit zal het leven van honderdduizenden mensen veranderen”

Vandaag stemt de Kamer een wet die heel wat mensen met schulden zal helpen. “Een revolutie en uniek in Europa”, meent Patrick Van Buggenhout. Hij is zelf deurwaarder, maar vocht de voorbije jaren hard om de schuldindustrie aan banden te leggen. Met succes. “Op korte tijd zijn er drie wetten gestemd die het leven van honderdduizenden mensen zullen veranderen, en

Lees meer »

Marianne Desmedt zwaait af bij Roularta

Op een stemmige receptie nam Roularta Media Group afscheid van Marianne Desmedt, die met pensioen gaat. Marianne werkte vroeger als boekhouder bij de transportfirma Ziegler maar zag een overplaatsing naar Brussel niet zitten. Daarom startte ze in 1994 als interim receptioniste bij Roularta in Roeselare. Een jaar later kwam daar een plaats vrij op de
The post Marianne Desmedt

Lees meer »

Camille telt de uren af naar haar eerste Sportpaleisconcert vanavond: “Elke 9 minuten een andere outfit”

62.500 zielen. Eén toverspreuk: CAMILLE. “Het wordt magisch, ik sleur maar liefst 28 dansers mee het podium op”, blikt de popster vooruit naar het Sportpaleis. Haar allereerste op – zeer straf – haar 22ste, en meteen in viervoud én uitverkocht. “Er gaat zoveel gebeuren dat er zelfs dingen kunnen mislopen.” Daarom als grote steunpilaar in haar kielzog: lief Dino Verhelst

Lees meer »

Expo Djoels met graffitikunst

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei stelt graffitikunstenaar Djoels het resultaat van al haar kunnen tentoon in Egem. Met de expo Hello, my name is Djoels wil ze de bezoekers een blik gunnen op haar manier van werken en het verhaal van haar leven vertellen.
The post Expo Djoels met graffitikunst appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mooie vooruitgang geboekt”: De Haan werkte hard om klimaatdoelstellingen te halen

De voorbije jaren is in De Haan flink gewerkt om de klimaatdoelstellingen te halen. Vooral op het vlak van vergroening, verledding, ontharding en mobiliteit zijn al heel wat initiatieven genomen. “We zitten op schema”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.
The post “Mooie vooruitgang geboekt”: De Haan werkte hard om klimaatdoelstellingen te halen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TTC Dino Brugge heeft geslaagd tafeltennisseizoen achter de rug

Met een tornooi onder de eigen leden trekt TTC Dino Brugge een streep onder hun tafeltennisseizoen. “Momenteel bouwen we aan een ploeg die op termijn hopelijk in nationale kan aantreden”, klinkt het bij de tafeltennisvereniging.
The post TTC Dino Brugge heeft geslaagd tafeltennisseizoen achter de rug appeared first on KW.be.

Lees meer »