Expo Djoels met graffitikunst

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei stelt graffitikunstenaar Djoels het resultaat van al haar kunnen tentoon in Egem. Met de expo Hello, my name is Djoels wil ze de bezoekers een blik gunnen op haar manier van werken en het verhaal van haar leven vertellen.

“Met om en bij de 1.500 bezoekers was de expo die ik vorig jaar samen met Gesman heb georganiseerd meer dan een succes”, vertelt Djoels (32). “De beslissing om een nieuwe expo te organiseren was dus snel genomen. Door tijdsgebrek en omdat hij heel wat werken verkocht heeft, had Gesman niet voldoende materiaal en dus besloot ik om deze keer alleen te exposeren. Ik wilde er wel iets speciaal van maken. Ik wil niet alleen mijn werken tonen, maar ook het verhaal van mijn leven en werken aan de bezoekers tonen.”

“De tentoonstelling kreeg dan ook de titel Hello, my name is Djoels mee. Het schilderen, de graffiti, het tatoeëren, mijn tv-avonturen: alles zal aan bod komen. Ik vertel ook letterlijk mijn verhaal, want ik heb een unieke Djoels-krant geschreven, die op 500 exemplaren zal gemaakt worden en dus een collector’s item zal zijn. Hierbij aansluitend heb ik een street art route uitgewerkt met 27 muren, van hier tot in Ronse. Het feit dat de expo in een door mij volledig beschilderde loods doorgaat maakt het uiteraard nog persoonlijker.”

Ieders budget

“Ik wil met de expo een omgeving creëren waar mensen tot rust kunnen komen, waar ze de schoonheid van de eenvoud in het leven kunnen beleven. Dit kan onder andere in een kleine bioscoop die ik inricht met foto’s en filmpjes over hoe ik kijk naar de wereld. Daarnaast wil ik kunst voor iedereen bereikbaar maken door werken aan te bieden voor ieders budget. Er zullen niet alleen olieverfschilderijen op canvas te zien en te koop zijn, maar ook heel wat prints.” (JG)

De expo vindt plaats in de loods in de Drogenbroodstraat 18 in Egem. Op donderdag 9 mei gaat van 18 tot 23 uur de vernissage door. Op 10, 11 en 12 mei is de tentoonstelling telkens open van 10 tot 22 uur.

The post Expo Djoels met graffitikunst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

“Belgische Staat wil boek over ‘de échte Ferry Bouman’ uit de handel laten halen”

De Belgische Staat wil het boek ‘Drugsbaron’ door middel van een kort geding uit de handel laten halen. Dat meldt ‘Crimesite.nl’. De zaak zou voor de rechtbank komen in Utrecht. Het boek vertelt het verhaal over drugscrimineel Janus Van Wesenbeeck (62). Die beweert dat het personage Ferry Bouman uit de Netflix-reeksen ‘Undercover’ en ‘Ferry’ op hem is gebaseerd.

Lees meer »

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom

Op zaterdag 18 mei werden de nieuwe inwoners van Veurne verwelkomd tijdens een onthaalmoment in de raadszaal van het stadskantoor De Seylsteen op de Sint-Denisplaats.
The post Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek van Europa in Diksmuide

Donderdag mocht de firma Deceuninck Compound/Recycling in de Cardijnlaan in Diksmuide minister Hilde Crevits ontvangen voor een werkbezoek. “De minister komt samen met burgemeester Lies Laridon op werkbezoek. Wij willen als firma aantonen dat we op Europees gebied de grootste recyclagefabriek zijn”, vertelt Ellen Molly, Group Communications Manager van de firma Deceuninck.
The post Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

“Parades van LGBTQ+ zijn dodelijke zonden”: ster uit het American Football choqueert met speech op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »