Mesen griezelt met spannende halloweentocht

Op zaterdag 28 oktober pakt het stadsbestuur van Mesen in samenwerking met de jeugdraad opnieuw uit met een spannende halloweentocht. Het is al de vierde keer dat Mesen deze griezelwandeling organiseert.

Dit jaar zet Mesen nog meer in op beleving voor jong en oud, met griezelige decors langs een uitgestippeld parcours van ongeveer drie kilometer. “Vorig jaar was er een twintigtal figuranten. Tussen 18 en 20 uur is er een tocht voorzien voor kinderen tot 12 jaar, maar ook oudere kinderen of volwassenen kunnen hiervoor inschrijven.

Om 20 uur start de tocht voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. We vragen ouders strikt toe te zien op die leeftijdsgrens omdat de beleving op sommige locaties intens kan zijn”, aldus schepen Maité Hellem (MLM).

De halloweentocht start net zoals vorig jaar aan de Vredesschool en duurt ongeveer een uur. De climax van de tocht ligt opnieuw in de crypte van de Sint-Niklaaskerk. De aankomst is ook in de Vredesschool waar er een drankje is voorzien. “De reacties vorig jaar waren héél positief. En de deelnemers die vorig jaar de crypte niet meer durfden in te gaan, krijgen dit jaar een herkansing.”

Trick or treat

Met Halloween op dinsdag 31 oktober wordt dan Trick or treat georganiseerd. “Vanaf 14 uur kunnen kinderen onder begeleiding op trick or treat gaan, jagend op snoep. Er zijn verschillende routes uitgetekend zodat heel Mesen bezocht wordt door kleine griezels. De vraag komt van onze inwoners zelf. Op die manier creëren we meer betrokkenheid tussen het centrum en de wijken.”

“Vooral voor oudere en nieuwe mensen is dit heel leuk. Ze kunnen een kort babbeltje slaan met de buren, terwijl ze de jongsten kunnen verwennen met wat snoep. We komen dus graag tegemoet aan de vraag van de Mesenaars”, besluit schepen Hellem. “Om 16 uur is er een kinderfilm, om 19.30 uur een film voor tieners en volwassenen, uiteraard volledig in het teken van Halloween.”

(MDN)

Wie zich geroepen voelt om mensen de stuipen op het lijf te jagen, kan zich melden via [email protected].

The post Mesen griezelt met spannende halloweentocht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

HET RAPPORT. “Eigenlijk daagt hij alleen op om zich voor de camera’s nog eens goed kwaad te maken”: deze Kamerleden presteerden ondermaats

Welke Kamerleden deden weinig moeite om een steen te verleggen in het parlement? En waar hielden ze zich dan wél mee bezig? Van hand en spandiensten op het partijhoofdkwartier, tot een eigen partij uit de grond stampen. Anderen misten het vuur om in hun laatste jaren nog veel veranderen of zaten van in het begin niet op hun plek. Een

Lees meer »

Vaartstraat jaar na opening nog niet opgeleverd

De heraanleg van de Vaartstraat en stuk Sportstraat is officieel nog altijd niet opgeleverd. Klinkt bizar, omdat het verkeer al sinds juni vorig jaar gewoon de invalsweg kan gebruiken. Maar bij enkele drukproeven – dat zijn boringen in de onderfundering naar materiaalsterkte en draagkracht – bleken de wettelijke waarden niet te worden gehaald. Dat leidt
The post Vaartstraat jaar

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Jaimie Van Kerschaver, die de rol van tuincentermedewerker Gianni vertolkt in ‘Nonkels’. Jaimie mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet bouwen in overstromingsgebied verboden worden?

De gemeente Voeren kreeg opnieuw te maken met zware overstromingen door onder meer de aanhoudende regen tijdens de afgelopen dagen. Door de klimaatverandering neemt het risico op overstromingen ook alleen maar toe. Daarmee rijst de vraag of er een verbod moet komen op het bouwen van woningen in overstromingsgebied.

Lees meer »

Gert-Jan opent de deuren van Frituur Fraais: “Smashed hamburger als specialiteit”

Langs de Astridlaan in Assebroek opende Gert-Jan Clincke de deuren van Frituur Fraais. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Fritz Vandewalle, die op deze locatie jarenlang, tot eind vorig jaar, frituur Fritz runde. “De buurtbewoners zijn alvast heel enthousiast dat ze eindelijk weer om frietjes van de frituur kunnen”, zegt Gert-Jan.
The post Gert-Jan opent de deuren van

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »