Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Jaimie Van Kerschaver, die de rol van tuincentermedewerker Gianni vertolkt in ‘Nonkels’. Jaimie mag altijd antwoorden: [email protected].

Beste Jaimie,

Of zeg ik Gianni of Jack Amai M’n Klak? Van zodra jij op televisie komt, is het alsof de zon begint te schijnen. De ster van Down the Road is ook de vedette van Nonkels. Dat de cultserie het zo goed doet, heeft veel met Willy, Luc en Pol Persyn te maken, maar ook met de onbevangenheid waarmee Gianni floreert in Tuincentrum Van Eeden. Je acteert alsof je nooit iets anders hebt gedaan. Natuurtalent. Je betovert en bekoort. Een glimlach om in te kaderen, ontwapenend enthousiasme om jaloers op te zijn. Toen Lucien in Oostende het nieuwe lief werd van Lizette en jij in het VRT-journaal een rondleiding mocht geven in het nieuwe restaurant, kreeg ik zin in een mozzarella-pastaatje. Je strooit bij elke verschijning een rijk boeket aanstekelijke emoties in het rond. De overtreffende trap van positief is voor jou uitgevonden, lieve Jaimie.

Het syndroom van Down hoeft geen beperking te zijn. Je bewijst het elke dag. Ik ken veel mensen die geen Down hebben, maar wel met tal van beperkingen door het leven gaan omdat ze zichzelf weigeren te zijn, omdat ze een rolletje spelen in een zoektocht naar erkenning. Alle mensen willen hetzelfde: erkend worden. Erkenning is de reden waarom de meesten onder ons niet gelukkig kunnen worden in een tentje in het oerwoud. We hebben een sociale basisbehoefte. Ook mensen met het syndroom van Down. Jij laat het allemaal minder complex lijken.

Blijf gewoon doen wat je graag doet en blijf vooral jezelf, Jaimie

Misschien miskijk ik me erop. Maar volgens mij ben jij wat we zien. Goeiemorgen morgen, elke dag. Een duizendpoot die mensen vermaakt door gewoon Jaimie te zijn. Nu eens de olijke barman in Walrave, dan weer de rasacteur in Chantal of Nonkels en een andere keer DJ Jack Amai M’n Klak op Kamping Kitsch. Of hoe je in Down the Road Sophie het hof maakte. Vertederend mooi. Met een T-shirt van Ik zen nogal ne keirel hé drukte je haar tegen je aan. Sophie, ik heb geen gevoelens voor Brenda, maar ik heb wel gevoelens voor jou. Zo eenvoudig kan het zijn. De wederzijdse verliefdheid spatte van het scherm, ook al zeiden jullie het even rustig aan te willen doen.

Rust is relatief. Je bent een en al energie, Jaimie. De opsomming hierboven is lang niet af. Ook als vedette van G-voetbalploeg van KV Oostende en als bewoner van Huis André scoor je. Je bent geboren om te entertainen. Ondertussen waakt mama Suzie over haar artiest als een klokhen over haar pasgeboren kuikentjes. Manager, chauffeur, persoonlijke assistente. Je alles zoals je haar zo graag noemt is nooit ver uit de buurt. Weet je, Jaimie. Je doet me vaak denken aan Wim. Jij kent Wim niet, ik ontmoette hem zo’n vijfenveertig jaar geleden. Hij had ook Down en was de vurigste supporter van Dynamo Bovekerke, de ploeg waar mijn vader in doel stond en ik elke zondagmorgen mee naartoe mocht. Wim was de zoon van de voorzitter en werd snel een vriendje zoals ook de kinderen van de andere voetballende papa’s dat werden. Ik heb Wim een jaar of zeven echt goed gekend. Hij was goudeerlijk, grappig en super lief. Ik weet niet wat er van hem is geworden, maar vergeten ben ik hem nooit. Hij zal altijd herinneringen bij me oproepen, terwijl jij ondertussen een deel van ons collectief geheugen bent geworden.

Je televisie- en acteercarrière zit er nog lang niet op. Die is nog maar goed en wel begonnen. Blijf gewoon doen wat je graag doet en blijf vooral jezelf, Jaimie. Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer en maakt de mensen rond je gelukkig. Talenten waar niet veel mensen over beschikken. Jij hebt ze in overvloed. We hebben mekaar nog nooit ontmoet. Ik hoop dat het snel eens gebeurt. Als er een gaatje in de agenda komt, spring ik wel eens binnen in Walrave in de hoop je daar te zien. En anders, tot ergens down the road.

Warme groeten,

The post Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 335 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Adembenemende vulkanische bliksemschichten gefilmd: “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”

De Amerikaanse Dani aanschouwde vorige maand een uniek fenomeen op reis in Guatemala. Na een bergbeklimming van vier uur kwam ze aan bij het basiskamp van Volcán Acatenango, dat op een hoogte van ongeveer 3400 meter ligt. En toen de zon eindelijk onderging, werd ze beloond met adembenemende vulkanische bliksemschichten. “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”, schrijft

Lees meer »

Hugo Coveliers (ex-Vlaams Belang – Vlott) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Eresenator Hugo Coveliers (77) stapt naar de rechter. Het gewezen fractielid van Vlaams Belang pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denkt Coveliers

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

Van Napoleon tot koning Albert I en Queen Elizabeth: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Veertiger blijft in de cel voor brandstichting in Oostende

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende dat hij brandstichtte op zijn appartement.
The post Veertiger blijft in de cel voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames WTC Julius Caesar van start

De dames van wielertoeristenclub Julius Caesar haspelden onlangs de eerste kilometers van het nieuwe seizoen af. Ze verzamelen elke woensdagavond om 19.30 uur aan clublokaal café De Loobrug.
The post Dames WTC Julius Caesar van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leven aan zee is écht gezonder. Vlaamse onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »