Heksen en spoken op 19de Halloweentocht van Ledegem: “Dit jaar nóg spannender!”

Op zaterdag 28 oktober palmen heksen en spoken de gemeente Ledegem in. Gezinssport Ledegem en de Bond van Jonge Gezinnen pakken die dag uit met hun halloweenwandeling. Die lokte vorig jaar honderden deelnemers. “Dit jaar wordt het nog verrassender, spannender en grappiger.”

Wat in 2004 startte als een bescheiden activiteit voor een dertigtal deelnemers groeide doorheen de jaren uit tot een van de grootste Ledegemse activiteiten die vorig jaar zelfs afklokte op 600 wandelaars. “Wij staan alvast te popelen om opnieuw onze halloweenwandeling te organiseren”, aldus Nick Soen van Gezinssport Ledegem.

Nieuwe route

Hij blikt eerst nog even terug op vorig jaar. “The Butchers House, ingericht in de oude woning van de kadorres in Ledegem, was vorig jaar een hoogtepunt. De doortocht doorheen het Ledegemse populierenbos en de vele animatie onderweg werden gesmaakt.”

Ondanks het succes van de editie 2022 kiest de organisatie voor een nieuwe route. Zo liggen de start en aankomst van de tocht dit jaar aan de hoeve van Dieter en Evelyne Vandoorne in de Menenstraat, vlak bij de kerk van Ledegem.

Populierenbos

“Van daaruit start onze vier kilometer lange wandeling, vol plezante ontdekkingen. Uiteraard gaat het even richting het populierenbos. De heksen en trollen die daar wonen, kijken uit naar hun jaarlijkse hoogfeest. Zij kijken er enorm naar uit om de vele deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.”

Eens het populierenbos uit slingert de wandeling zich verder doorheen het centrum van Ledegem via een totaal nieuw traject. “En ook dit jaar voorzien we in heel wat verrassende locaties. Het wordt nog spannender, nog verrassender en misschien zelf nog grappiger.”

50 figuranten

De organisatoren schakelen maar liefst vijftig figuranten in die voor creepy momenten zullen zorgen. “Op negen verschillende plaatsen is er animatie en worden de wandelaars verrast met leuke taferelen. Het wordt een tocht om duimen en vingers vanaf te likken.” En dat laatste mag letterlijk genomen worden.

Naar goede gewoonte start de tocht met een lekker aperitief. “Onderweg serveren we zelfgemaakte heksensoep om weer wat op te warmen. Bij aankomst worden de deelnemers getrakteerd op lekkere frietjes.” In de ‘heksenschuur’ kan volop nagepraat worden over de angstaanjagende tocht. Bij het uitstippelen van de tocht is ook rekening gehouden met de allerkleinsten. De gedrochten onderweg veranderen vaak in lieve spookjes. “Bovendien krijgt ieder deelnemend kind een leuke verrassing bij de start.”

Dit jaar besteden de organisatoren extra aandacht aan het milieu. Op hoeve Vandoorne wordt een afvaleiland ingericht. “We werken met herbruikbare bekers en voorzien een ruime fietsenparking. We kunnen ook rekenen op gemachtigde opzichters die zorgen voor de veiligheid op cruciale oversteekpunten.”

Fluohesje en zaklamp

Inmiddels lopen de inschrijvingen voor de halloweentocht vlot binnen. “Om het voor iedereen leuk te houden beperken we het aantal inschrijvingen echt tot 600 personen.” Volwassenen betalen 14 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar 10 euro. Kinderen tot en met 3 jaar nemen gratis deel. Starten aan de halloweentocht kan tussen 18.45 en 19.45 uur van aan de hoeve. De organisatoren vragen de deelnemers om een fluohesje aan te trekken en een zaklamp mee te nemen. De tocht is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

The post Heksen en spoken op 19de Halloweentocht van Ledegem: “Dit jaar nóg spannender!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onduidelijkheid over lot van Iraanse president: tegenstrijdige berichten over vondst helikopter, reddingsteams zetten zoektocht voort

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten.

Lees meer »

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Plantrekkers

01:00 De doorrekening van partijprogramma’s door het Federaal Planbureau heeft weer veel meer aandacht gekregen dan ze verdient. We zullen niet blijven herhalen dat ze daar niet kunnen rekenen, moeder snijd…

Lees meer »

Carlos Struyvelt publiceert vijfde vakantieroman

C. M. M. Dellamonte, pseudoniem van de aangespoelde Oostendenaar Carlos Struyvelt stelde in de stadsbibliotheek zijn vijfde vakantieroman Verliefd op sifnos voor.
The post Carlos Struyvelt publiceert vijfde vakantieroman appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Wie 123 km/u rijdt op de snelweg zal het horen: nieuwe auto’s moeten piepen wanneer je te snel gaat

Knipperen, pingen of piepen. Vanaf juli moet elke nieuwe auto een waarschuwing geven wanneer de chauffeur het gaspedaal te diep indrukt. De verplichte Europese invoering stuit op veel weerstand, en dat begrijpt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. “De psychologische impact van zo’n systeem mag je niet onderschatten.” Hoe gaat het juist in z’n werk? En waarom deze ingrijpende maatregel?

Lees meer »

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

“Ik vond het héél zuur dat ik niet naar het Songfestival mocht”: Luka uit ‘The Voice’ blikt terug op woelige periode

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »