“Ik hoorde hem in paniek roepen”: zoontje (10) belt politie na familiedrama in Borgerhout waarbij zwangere vrouw (39) om het leven komt

“Het koppel had niet veel contact met de buurt. Maar als ze ruzie maakten, hoorde je het wel.” De 39-jarige Eman Al-Shagdari is zaterdag vermoord door haar man (42) in Borgerhout. Hij verkeert zelf in levensgevaar. Het was hun 10-jarig zoontje dat de hulpdiensten belde.

 

Meer krantenkoppen in België

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »

Prostitutiehuis in Lanaken moet opnieuw voor zes weken dicht

Een prostitutiehuis in de Bessemerstraat in Lanaken moet vanaf vandaag (zaterdag 20 juli) opnieuw voor zes weken de deuren sluiten. Buurtbewoners hebben al lange tijd te maken met ernstige overlast door de aanwezigheid van het prostitutiehuis. Eerder dit voorjaar had burgemeester Marino Keulen (Open VLD) al beslist om het omstreden pand voor zes weken te sluiten, maar na de heropening

Lees meer »

“We werden aangevallen door een hele zwerm”: eerste knijtenplaag dient zich aan en iedereen wijst naar zelfde schuldige

De vrees van menig Tielrodenaar komt uit: de eerste knijtenplaag dient zich aan. De grote schuldige is volgens de betrokkenen de ontpoldering van het Klein Broek. Het getijdengebied zorgt er voor de ideale habitat voor de kleine mugjes die voor pijnlijke, jeukende beten zorgen. “We werden aangevallen door een hele zwerm”, vertelt Conny, die zich met de fiets op de

Lees meer »

Luc en Martine sluiten hun warme bakkerij in Ettelgem na 32 jaar: “Het was een soort dorpswinkel zoals er vroeger heel veel bestonden”

De inwoners van Ettelgem moeten het sinds eind juni zonder Bakkerij Maene doen. Zaakvoerders Luc Maene (63) en Martine Vanhessche (63) beslisten om er een punt achter te zetten na 32 jaar. “Wij waren al de 4de generatie van de familie achter deze bakkerij. Ooit werd het brood nog rondgebracht met paard en kar”, reageert Martine.
The post Luc

Lees meer »