Vlaamse regering verlengt omgevingsvergunning van Brussels Airport, geen verbod op nachtvluchten

De Vlaamse regering heeft de omgevingsvergunning van Brussels Airport verlengd. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Er komt geen verbod op nachtvluchten.

 

Meer krantenkoppen in België

Suikerfeest in school Sint-Pieters-Leeuw trekt 1.500 feestvierders in plaats van voorziene 100: “Onveilige situatie die gelukkig goed is afgelopen”

In Sint-Pieters-Leeuw stelt oppositiepartij Vlaams Belang zich vragen bij een Suikerfeest in de Sint-Lutgardisschool van Zuun. Op 10 april was de school afgehuurd voor een Suikerfeest waar de organisatoren op privé-uitnodiging 100 aanwezigen hadden verwacht. Maar dat bleek op zijn zachtst gezegd een verkeerde inschatting: er kwamen meer dan 1.500 mensen opdagen, met overlast tot gevolg. Het gemeentebestuur is niet

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Vermeersch voorlopig vijfde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top tien: “Genoten, maar heel raar”

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Voorlopig heeft Maikel

Lees meer »

KIJK. Koninklijke paarden zaaien vernieling in centrum Londen: één dier onder het bloed, sprake van vier gewonden

In het centrum van Londen zijn vanochtend vijf paarden van de Household Cavalry losgebroken. Ze sloegen op hol toen ze de Hyde Park Barracks verlieten voor een oefening. Daarbij raakte zeker één soldaat gewond, hij werd van zijn paard gegooid. Op sociale media worden beelden gedeeld van twee loslopende paarden, het witte paard zit helemaal onder het bloed.

Lees meer »

Emiel (98) belandde met auto in gevel door fout van andere bestuurder: “Dat veel mensen zeggen dat ze mijn rijbewijs moeten afpakken, vind ik erg”

Emiel Schrevens (98) belandde afgelopen vrijdag met zijn wagen in de gevel van Hubo aan de Diestsesteenweg in Lubbeek. Gelukkig kan hij het nog navertellen. “Dit is mijn eerste ongeval in de 75 jaar dat ik rijd, en dan was ik nog niet in fout. Maar toch zeggen veel mensen neem die oude man zijn rijbewijs af. Dat vind ik

Lees meer »

Loop eens over een vrachtwagen tijdens de Baekelandt Trail: “Een unieke ontdekkingstocht”

Tijdens Baekelandt Trail krijg je de unieke kans om dwars door openbare en privégebouwen te wandelen of lopen. Op zondag 28 april kan je je wandel- of loopschoenen uit de kast halen voor dit bijzondere event in het kader van het Baekelandt-jubileumjaar. Het parcours bedraagt een viertal kilometer en er wordt op diverse plaatsen animatie en muziek voorzien.
The post

Lees meer »