Man uit Lochristi moet 6 jaar de gevangenis in omdat hij ondanks 25 veroordelingen met de auto blijft rijden

Een man uit Lochristi die al 25 keer veroordeeld is voor verkeersinbreuken, moet voor 6 jaar naar de gevangenis. De politierechter in Dendermonde gaf hem ook een levenslang rijverbod en een zware boete. Begin vorig jaar testte de man positief op cannabis en cocaïne toen de politie hem met zijn bedrijfswagen uit het verkeer haalde. Hij reed ook zonder rijbewijs en had een rijverbod. 

Meer krantenkoppen in België

Hooglede is met De Pavaneweg een nieuwe trage weg rijker

Hooglede is officieel een nieuwe trage weg rijker. De Pavaneweg verbindt de bestaande trage weg tussen de Hogestraat en de Kleine Noordstraat met een rondweg rond de vijver van De Vossenberg.
The post Hooglede is met De Pavaneweg een nieuwe trage weg rijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Israël kan ook alleen verder”: premier Netanyahu niet onder de indruk van Amerikaanse druk om offensief in Rafah te schrappen

"Israël is in staat om zijn vijanden alleen te verslaan." Dat is de boodschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren. Biden maakt zich zorgen over de plannen om een grondoffensief uit te voeren in de stad Rafah, waar meer dan 1,3 miljoen Palestijnen schuilen voor het

Lees meer »

Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons project”

De sportieve ambities lagen hoog bij het BNXT-team van Kortrijk Spurs, maar werden niet gehaald. Voor de Spurs zat er niks anders op dan de laatste match in schoonheid te eindigen. De tegenstander kreeg geen schijn van kans. De 1.600 toeschouwers genoten.
The post Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons

Lees meer »

Ze doet alleen het hoognodige, maar wil toch vergoeding van 1,5 miljoen: Nederlandse Amalia eist dotatie op

Kroonprinses Amalia (20) eist binnenkort dan toch haar dotatie op. Of toch deels, want concreet gaat het ‘enkel’ om haar onkostenvergoeding, die echter 1,5 miljoen euro per jaar bedraagt. Een duidelijk verschil met onze kroonprinses Elisabeth (22), al oordeelt de Nederlandse troonopvolger dat ze steeds meer uitgaven moet doen en dat geld dus nodig heeft. Maar dat roept vragen op

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Verkiezingsaffiches Zuhal Demir vernield en beklad: hoe schadelijk is dat voor een politicus of partij?

In zowat de hele provincie Limburg worden de verkiezingsaffiches van Zuhal Demir beklad en vernield. Sommige affiches zijn in brand gestoken, op andere plaatsen werd haar naam of gezicht besmeurd met rode verf. Sommige affiches werden zelfs beklad met hakenkruisen en zware beledigingen. "Dit hoort er jammer genoeg bij", zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.

Lees meer »

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »