Minstens 20 doden door overstroming in Kenia, vrees voor meer slachtoffers na dambreuk

Bij overstromingen in Kenia zijn de afgelopen dagen zeker 20 doden gevallen. Gevreesd wordt dat die dodentol nog kan oplopen, omdat de slachtoffers van een dambreuk nog niet geteld zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het was hier prachtig, tot elk stukje natuur veranderde in een bouwwerf”: inwoners van Tenerife over hun verzet tegen massatoerisme

Tenerife heeft genoeg van de toeristen. Of beter: van het teveel aan toeristen. Van de vernietiging van schilderachtige dorpjes en ongerepte stranden, voor de bouw van megahotels. Van giftig zeewater, van huurautofiles en van de Airbnb-explosie die de locals uit hun huizen jaagt. “Hoe ver ga je, als toeristische industrie?”

Lees meer »

Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen”

Op vraag van de lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen heeft het bestuur van Open Vld Koekelare Jan Lievens en Joke Verhelst voorgedragen als kandidaten voor de nationale verkiezingen in juni 2024. Beide kandidaten komen uit een donkerblauwe familie en zijn liberalen pur sang.
The post Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Zou Domenico Tedesco nog aan hem denken? Christian Benteke zit na nieuwe (speciale) hattrick aan elf goals in elf matchen

Zou bondscoach Domenico Tedesco nog een spits zoeken voor in z’n 26-koppige EK-selectie? Want er zit er eentje in bloedvorm in de MLS. Dankzij een nieuwe hattrick dikt Christian Benteke z’n totaal aan tot elf doelpunten in evenveel matchen. Tegen Atlanta United zorgde hij met drie kopbalgoals voor een 2-3-zege. Ook Hugo Cuypers scoorde vannacht.

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van ex-AA Gent-speler Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

Gewezen loonwerker Lionel Vanneste overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Lionel Vanneste uit Wevelgem overleden op 75-jarige leeftijd. Lionel was een loonwerker in hart en nieren. Hij was een zeer bekende naam bij zowel loonwerkers als landbouwers.
The post Gewezen loonwerker Lionel Vanneste overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »