Suikerfeest in school Sint-Pieters-Leeuw trekt 1.500 feestvierders in plaats van voorziene 100: “Onveilige situatie die gelukkig goed is afgelopen”

In Sint-Pieters-Leeuw stelt oppositiepartij Vlaams Belang zich vragen bij een Suikerfeest in de Sint-Lutgardisschool van Zuun. Op 10 april was de school afgehuurd voor een Suikerfeest waar de organisatoren op privé-uitnodiging 100 aanwezigen hadden verwacht. Maar dat bleek op zijn zachtst gezegd een verkeerde inschatting: er kwamen meer dan 1.500 mensen opdagen, met overlast tot gevolg. Het gemeentebestuur is niet opgezet met de zaak. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met andere Vlaamse Swifties: “Een jonge mama had hier 5.000 euro voor over”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

Test-Aankoop reageert op proefproject autoherkeuringen bij erkende herstellers: “Goede zaak voor Limburgse automobilist” 

Het nieuwe Vlaamse proefproject over herkeuringen van wagens bij erkende herstellers – in plaats van in een keuringscentrum – zal vooral voor de Limburgse automobilisten voordelig zijn. Dat bevestigt consumentenvereniging Test-Aankoop. "In Limburg zijn veel minder keuringscentra, dus voor die mensen zal dat heel wat frustratie over lange wachtrijen wegnemen", zegt Laura Clays van Test-Aankoop.

Lees meer »

Filefrustratie na zonovergoten weekend: deze werven zorgen voor extra hinder op de weg

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

Cholera treft nu ook Mayotte na uitbraak op Comoren

In Mayotte, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, zijn al 65 mensen getroffen door cholera. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. De cholera-epidemie verspreidde zich naar Mayotte door een uitbraak op de nabijgelegen Unie der Comoren.

Lees meer »