Jongeren en sociale media: gebruik stijgt, bezorgdheid ook

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Dat politici durven tonen dat ze soms een bloedhekel hebben aan elkaar, maakt van hen net mensen van vlees en bloed”

“Dit keer gaan Donald Trump en Joe Biden niet met elkaar in debat voor de presidentsverkiezingen. Ze gaan een weekend samen in een kasteel doorbrengen, laten zich filmen en koken samen spaghetti bolognese.” Wat in de VS ondenkbaar zou zijn, gebeurt in Vlaanderen wel voor het VTM-programma ‘Het conclaaf’. “Politiek is in dit land veel menselijker dan het cliché ons

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek

Alle Diksmuidse gezinnen die het afgelopen jaar een baby mochten verwelkomen, werden onlangs in de bibliotheek uitgenodigd op een babyborrel. 22 gezinnen schreven in.
The post Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op pinkstermaandag 20 mei opnieuw uit met rommelmarkt: “Meteen ook start van fotozoektocht”

Het buurtcomité van de Bosmolens heeft met pinkstermaandag een vaste datum voor hun rommelmarkt gevonden. Voor het derde jaar op rij wordt in de straten rond De Molenwiek een parcours van duizend meter uitgetekend. “En die dag kun je ook onze fotozoektocht kopen, meteen het startsein om weer op zoek te gaan”, klinkt het bij het comité.
The post

Lees meer »

Twee dagen voor dodelijke aanslag op E42, kreeg Marian (38) riooldeksel op zijn vrachtwagen op exact dezelfde plek: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jozef (90) stopt met handboogschieten: “Ik heb mijn materiaal aan een jonge schutter geschonken”

Jozef Anseeuw uit Sint-Andries werd onlangs gevierd voor zijn vijftig jaar lidmaatschap bij de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan op het domein Koude Keuken in Sint-Andries. Sinds kort is de Bruggeling gestopt met handboogschieten, maar hij gaat er nog graag langs.
The post Jozef (90) stopt met handboogschieten: “Ik heb mijn materiaal aan een jonge schutter geschonken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

82-jarige dame uit De Panne opgelicht voor meer dan 100.000 euro: “Vrouw aangehouden, man vrijgelaten”

Een 82-jarige vrouw uit De Panne werd vorige maand opgelicht voor meer dan 100.000 euro. Dat geld werd van haar bankrekening gehaald. De politie Westkust pakte een koppel op uit De Panne. “Een 50-jarige vrouw legde gedeeltelijke bekentenissen af en werd aangehouden”, meldt het parket. “Haar man (60) stelde niet op de hoogte te zijn en werd vrijgelaten.”
The

Lees meer »

Twee doden en honderden gewonden bij rellen in Nieuw-Caledonië

Bij rellen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, zijn dinsdagnacht twee personen om het leven gekomen. Dat zegt de Hoge Commissaris van de Republiek, Louis Le France. Sinds maandag zijn er rellen aan de gang op de eilandengroep in de Stille Oceaan. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

De geldmachine achter Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk voor de stad”

Donderdag is het doek definitief gevallen voor tweedeklasser KV Oostende. Omdat er geen overnemer werd gevonden, kan er geen licentiedossier samengesteld worden en degradeert de kustploeg onvermijdelijk naar het amateurvoetbal. Daardoor kunnen de schulden niet meer afgelost worden en zal op 3 juni het faillissement aangevraagd worden.
The post Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk

Lees meer »