Derde keer in korte tijd graffiti op muren van ontmoetingscentrum Zonnig Leven in Sint-Pieters-Leeuw

De buitenmuren van het ontmoetingscentrum Zonnig Leven in Zuun, bij Sint-Pieters-Leeuw, zijn voor de derde keer in korte tijd beklad met graffiti. Buren verdenken hangjongeren die vaak in de buurt vertoeven. De gemeente gaat ‘investeren in mensen en middelen’ om de daders te vatten. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste communie in Esen

Op donderdag 9 mei was het voor twaalf kinderen een feestelijke dag, want ze mochten voor de eerste keer naar de communie gaan. Priester Geert Rosseeuw ging de eucharistie voor, juf Annelien Logghe had de kinderen uitstekend voorbereid op deze mooie dag en Claude Vindevogel begeleidde de kinderen op het orgel. Op de foto Ozzgres
The post Eerste communie

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »

FC Marke stijgt naar eerste provinciale: “We hebben geschiedenis geschreven”

Het is gebeurd! FC Marke promoveert naar de hoogste provinciale reeks. Het resultaat van een goed en geduldig doordacht beleid. Ook de inbreng van T1 Davy Vercruysse, die ambitie en realisme goed wist te combineren, is niet gering. “We hebben geschiedenis geschreven”, zegt een trotse voorzitter Filip Seynaeve.
The post FC Marke stijgt naar eerste provinciale: “We hebben geschiedenis

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen nu ook de Sezoensrally

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en copiloot Kris D’alleine uit Reninge hebben uiteindelijk zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden. Reynvoet eindigde aanvankelijk als tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP 10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.
The post Niels Reynvoet en

Lees meer »

LIVE. Lokaal felle onweersbuien verwacht: “Het kan een warme dag worden, maar er zullen ook grote hoeveelheden regen vallen”

Er lijkt maar geen einde te komen aan de regen en de wateroverlast. Ook vandaag kan er lokaal opnieuw veel regen vallen en zijn er pittige onweders. “Niet alleen in de regio van Limburg en Voeren, maar ook andere provincies zullen aan de beurt zijn”, aldus ‘VTM NIEUWS’-weervrouw Jill Peeters. In de provincies Antwerpen, Limburg en Luik geldt code geel.

Lees meer »

Hun overspel maakte zelfs de paus woedend: nieuwe biografie over verboden liefde tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton

“Ze konden niet met elkaar leven, maar ook niet zonder elkaar.” Hollywoodsterren Elizabeth Taylor en Richard Burton trouwden maar liefst twee keer met elkaar, maar scheidden ook even vaak. Hun liefde is dan ook felbesproken. Dat blijkt nog maar eens uit de gloednieuwe biografie, ‘Erotic Vagrancy: Everything about Richard Burton and Elizabeth Taylor’, waarin alle smeuïge details over hun romance

Lees meer »

Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen, Macron stuurt militairen

De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen. Frankrijk had meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld. Tevergeefs dus. President Macron stuurt militairen.

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »