Goede en betaalbare gezondheidszorg staat in élk partijprogramma, maar hoe willen de partijen dat betalen?

Goede en betaalbare zorg voor iedereen, die ambitie hebben alle partijen in hun programma. Maar hoe willen zij dat betalen? Een cruciale vraag, want de budgettaire druk is groot.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijksfeest voor Marc en Monique

Marc Gouwy (71) en Monique Dewickere (68) huwden op 11 mei 1974 in Roesbrugge-Haringe en ze wonen in de Bikschotestraat in Langemark. Marc groeide op in Leisele en werkte eerst bij Metaalbouw in Beveren-aan-de-IJzer, nadien bij Klippan in Ieper om later af te sluiten in de Izegemse Gereedschapsmakerij. Judo en windsurfen waren zijn hobby’s. Monique
The post Gouden huwelijksfeest

Lees meer »

“Een golfterrein in kunstgras? Onmogelijk!”: golfclub De Palingbeek speelt prominente rol in ‘Nonkels’

De Golfoorlog. Zo heet aflevering vier van ‘Nonkels’, waarin de vete tussen Willy Persyn en Christian Van Eden het kookpunt bereikt. Het decor is golfclub De Palingbeek in Ieper. Ook daar kunnen ze smakelijk lachen met de fratsen van de drie West-Vlaamse broers en hun entourage. “Maar een volledige golfbaan in kunstgras aanleggen, zoals Willy ambieert, is gewoon onmogelijk”, klinkt

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »