Verbod op nachtvluchten? “Inperking vluchten op Brussels Airport kan extra banen opleveren”

Het aantal vluchten op Brussels Airport beperken zal niet noodzakelijk leiden tot een sociaal bloedbad, zoals sommige werkgeversorganisaties en vakbonden vrezen. Integendeel, de werkgelegenheid kan op lange termijn zelfs stijgen. Dat zegt althans de milieubeweging Bond Beter Leefmilieu (BBL) op basis van een studie van het onderzoeksbureau Transport & Mobility Leuven (TML). 

Meer krantenkoppen in België

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoekscommissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Scholieren leggen fietsproef af

Het gemeentebestuur heeft voor alle kinderen van het zesde leerjaar en leerlingen van het tweede jaar secundair een fietsproef georganiseerd. Dat doet het elk jaar. Dit jaar namen 243 leerlingen uit veertien verschillende klassen en richtingen deel.
The post Scholieren leggen fietsproef af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

RC Genk bevestigt het vertrek van Vrancken: “Wouter besloot lange termijn verbintenis niet te honoreren”

Racing Genk heeft het vertrek van Wouter Vrancken (45) nu ook officieel aangekondigd. De coach verlaat per direct de Limburgers na twee seizoenen. “Reeds voor de dubbele confrontatie met Club Brugge liet de entourage van Wouter Vrancken weten dat hij de voorkeur geeft aan een nieuwe uitdaging”, laat Genk weten in een persbericht. Woensdag al vonden AA Gent en Racing

Lees meer »

Groen wil lessen over seksuele diversiteit en geen aparte toiletten meer op school

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘’Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over thema’s rond LGBTQIA+ (verzamelterm om diversiteit aan gender en seksuele oriëntatie te benoemen, red.). Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om

Lees meer »

LIVE. Zweedse politie onderzoekt ter plaatse incident rond Joost Klein: “We ondervragen de betrokken personen”

De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek naar het incident rond zanger Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival. Er is nog geen formele melding over binnengekomen, maar de politie ondervraagt “de betrokken personen” rond het incident om te bekijken of er sprake is van een misdaad, melden onze collega’s van AD. Joost Klein was niet te zien bij

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Hooglede is met De Pavaneweg een nieuwe trage weg rijker

Hooglede is officieel een nieuwe trage weg rijker. De Pavaneweg verbindt de bestaande trage weg tussen de Hogestraat en de Kleine Noordstraat met een rondweg rond de vijver van De Vossenberg.
The post Hooglede is met De Pavaneweg een nieuwe trage weg rijker appeared first on KW.be.

Lees meer »