Opnieuw zwaar busongeval in Duitsland: 21 gewonden, onder wie één zwaargewonde

Bij een busongeval in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn donderdagnacht 21 gewonden gevallen. Eén persoon is er ernstig aan toe, aldus de Duitse politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Zita Demasure (13) is de Kinderkrak van Menen: “Verhalen over dieren raken ons keer op keer”

Ze aarzelde geen seconde om het noodlijdende dierenasiel De Knuffelpootjes ter hulp te schieten, en zou het zo opnieuw doen. Kinderkrak Zita Demasure (13) wist, samen met haar zus, meer dan 800 euro te verzamelen dankzij een schattige actie. Met haar meer dan verdiende titel hoopt ze vooral leeftijdsgenoten tot actie aan te zetten. “Soms moet je eens durven stilstaan

Lees meer »

Man deelt gruwelijke ervaring echtgenote (64) die stierf na bezoek aan sushirestaurant: “Ik kan de pijn niet meer verdragen”

De 64-jarige Donna Ventura uit het Amerikaanse Bozeman stierf een langzame en pijnlijke dood na het eten van giftige paddenstoelen in een sushirestaurant. Echtgenoot Jon Ventura vertelt een jaar later aan lokale nieuwszender KBZK hoe Donna in haar laatste dagen een hartverscheurend bericht schreef aan haar familie: “Ik weet niet hoelang ik dit nog volhoud.” Naast Donna viel er nog

Lees meer »

Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’

Onder leiding van de Kortrijkse onderzoeksrechter organiseert het gerecht woensdag een wedersamenstelling van de moord op Stephanie D. (43) in Waregem. De vrouw werd op 3 januari neergestoken door haar partner.
The post Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 410.000 goedgekeurde asielaanvragen in EU: stijging van 7 procent

In de 27 lidstaten van de Europese Unie hebben vorig jaar bijna 410.000 asielzoekers internationale bescherming gekregen, een stijging met 7 procent in vergelijking met 2022. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. 43 procent daarvan ontving de status van erkende vluchteling, 35 procent kreeg subsidiaire bescherming en aan 22 procent van de asielzoekers werd bescherming om humanitaire redenen verleend.

Lees meer »