Vergeet New York, ontdek Kansas City (met dank aan Taylor Swift)

12:00 Vergeet New York, Kansas City is de nieuwe place to be in de Verenigde Staten, met een levendige kunst- en muziekcommunity, knappe boetieks en een rijke culinaire scene. 

Meer krantenkoppen in België

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

Enkele dagen na dodelijk voorval met riooldeksel op E42 deed andere chauffeur al aangifte van soortgelijk incident

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd op de E42 tussen Andenne en Héron. Enkele dagen voordien vond op diezelfde plaats ook al een soortgelijk incident plaats,

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

EXCLUSIEF. Incident op donderdag zou niet eerste confrontatie met cameravrouw zijn geweest: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerder deze week was er al een voorval, zo blijkt nu uit deze reconstructie. De

Lees meer »

Thijs (38) redt Kortrijkzanen met ‘Tackie Plannings for Great Succes’: “Tijdens de Sinksenfeesten ontstaan magische momenten”

Thijs Tack (38) duidt de Sinksenfeesten altijd met stip aan in zijn agenda. Om de drukke planning van het feestgebeuren wat duidelijker te kunnen weergeven, maakt hij al vier edities lang een uitgebreid en duidelijk overzicht. Zo kan zowel Thijs, als iedereen die de planning in handen krijgt, zorgeloos beslissen over welke plaats op welk moment een bezoek krijgt.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.
The post Frédéric en Debora zetten ‘t

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie houdt vinger aan de pols na zware vechtpartij tussen Roma-clans in Sint-Niklaas: “Aanleiding was liefdeskwestie”

Goed tien dagen na de zware vechtpartij in de Breedstraat in Sint-Niklaas, waar twee Roma-families het met elkaar aan de stok kregen, is er meer duidelijkheid over de aanleiding. Alles blijkt te draaien om een liefdeskwestie die een familie uit het Gentse ‘geregeld wilde zien’, en waarvan nu ook beelden opgedoken zijn. De politie kwam massaal tussenbeide en houdt ook

Lees meer »