Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep. “We zijn echt ontgoocheld”, reageert de familie van Hannelore.

Op 5 februari kreeg W.D. drie jaar effectief, vijf jaar rijverbod, 5.000 euro boete én werd hij levenslang ongeschikt verklaard om nog een auto te besturen. Een strenge straf, maar de feiten die hij pleegde waren niet min: op 18 juli vorig jaar reed hij op het kruispunt van de Koningstraat met de Langeleedstraat in Wulpen studente Hannelore Reyniers (21) uit Veurne aan. De jonge vrouw overleed. W.D. mocht daar niet rijden, reed te snel en was onder invloed van heroïne.

Rechtvaardige straf

Bovendien was hij al 14 keer eerder veroordeeld, ook bij de politierechter en ook voor druggebruik. Op het proces leek hij zelfs moeite te hebben om zijn spijt te betuigen. “U hebt een manifest gebrek aan respect voor de verkeersregels”, sneerde de politierechter in Veurne. “En door dat gebrek brengt u de fysieke integriteit van anderen in gevaar. We moeten beletten dat er in de toekomst nog gelijkaardige feiten gebeuren.” De politierechter legde W.D. uit dat hij eventueel in beroep kon gaan, waarbij de man in de zaal zelfs zijn hoofd schudde. Ook zijn toenmalige advocaat Bart Bleyaert dacht niet aan beroep: “Deze straf is streng maar rechtvaardig.”

Erg ontgoocheld

Tóch vond W.D. zijn straf te zwaar. Hij nam een andere advocaat onder de arm en tekende toch beroep aan. “Dit was een verrassing voor ons”, zegt de papa van Hannelore woensdag, toen het beroep normaal behandeld zou worden. “We waren erg ontgoocheld dat hij blijkbaar geen schuldinzicht heeft en zijn straf niet aanvaard. Als je een fout hebt gemaakt, geef het tenminste toe. Op deze manier blijft het rouwproces voor ons belastend en moeilijk”. Woensdag op de zitting kreeg de familie nóg een extra klap te verwerken: er werd uitstel gevraagd, en daar was de familie niet van op de hoogte. Omdat het proces dan zou vallen in juni, terwijl de zus van Hannelore examens heeft, werd de zaak uitgesteld naar 4 september. Een nieuwe beproeving voor de familie. W.D. was aanwezig maar nam het woord niet. (JH)

Lees ook…

Fietsster (21) levensgevaarlijk gewond na aanrijding: “Bestuurder verleende geen voorrang” – KW.be

Ouders en zus van studente Hannelore (21) vol verdriet op proces tegen doodrijder: “Zij kreeg geen enkele kans, hij al zoveel” – KW.be

Effectieve celstraf van drie jaar en rijverbod van vijf jaar voor doodrijder Hannelore (21): “We willen geen sorry horen” – KW.be

The post Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two

De finale van de play-offs in Top Division Two krijgt een droomaffiche. Niet alleen plaatsten de kampioenen van beide reeksen zich, bovendien wordt het de verhoopte derby tussen Oostkamp en Avanti Brugge.
The post Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:00 Grappende, zingende chatbots die ons beter kennen dan onze beste vrienden, robots die meer en meer op mensen lijken en gedachten uitwisselen met een soort ‘airpods’: steeds sneller evoluerende AI doet…

Lees meer »

Acht jaar cel voor uitgeweken Ieperling B.D. voor verkrachting minderjarigen, bezorgde ook beelden kindermisbruik aan Sven Pichal

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
The post Acht jaar cel voor uitgeweken

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

“Hij bewijst nu mijn ongelijk. Ik heb dat graag”: Lefevere lijkt weer in Alaphilippe te geloven, al neemt hij z’n woorden niet (helemaal) terug

Na 346 dagen zonder overwinning heeft Julian Alaphilippe weer een koers gewonnen. De Franse renner was de snelste en de beste in rit twaalf van de Giro. Met de zege vond hij niet alleen het plezier in zijn werk terug. Ook grote baas Patrick Lefevere lijkt, na de kritiek, weer in Alaphilippe te geloven. “Al was het niet dat ik

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

WTC Raversijde kiest voor stevige rit naar Westhoek

Op 1 mei trok wielertoeristenclub Raversijde erop uit. De groep reed naar het kunstendorp Watou. In deze Poperingse deelgemeente hielden de wielrenners halt in horecazaak ‘De Helleketel’, om er te genieten van een ‘boerestute’ met kaas, paté of hesp. Na de rit van 130 km volgde een losse babbel in clublokaal ‘Runway’, vlak bij de Oostendse
The post WTC

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »