Verdachte van aanslag op Slovaakse premier Fico is 71-jarige schrijver die politieke partij wilde oprichten

Na de moordaanslag op Robert Fico, de premier van Slovakije, hebben agenten een verdachte overmeesterd en geboeid. Dit weten we al over de 71-jarige man.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

Oplichter uit Nederlands programma ‘Oplichters Aangepakt’ overlijdt kort na uitzending: “Diep bedroefd”

De Nederlandse zender RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij zou enkele dagen na de uitzending uit het leven zijn gestapt.

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Rechter stuurt man (37) onmiddellijk 4 jaar naar cel omdat hij wijkagente invalide slaat: “Kans op recidive is hoog”

Een 37-jarige Riemstenaar moet vier jaar naar de gevangenis omdat hij in 2021 een wijkagente invalide sloeg. De rechter stuurt hem onmiddellijk naar de cel omdat de man al meermaals hardhandig uithaalde naar vrouwen. “Ik hoop dat hij tijdens zijn detentie nadenkt over zijn daden”, klonk het bij de raadsman van het slachtoffer. De agente krijgt een schadevergoeding van 63.658

Lees meer »