Verdachte van de aanslag op Slovaakse premier Fico is 71-jarige schrijver die politieke partij wilde oprichten

Na de moordaanslag op Robert Fico, de premier van Slovakije, hebben agenten een verdachte overmeesterd en geboeid. Dit weten we al over de 71-jarige man.

 

Meer krantenkoppen in België

80 hondenbaasjes speeddaten met hun viervoeters in Vilvoorde

In Vilvoorde hebben single hondenbaasjes elkaar ontmoet tijdens een speeddate, samen met hun viervoeters. De bedoeling is dat de hondenliefhebbers meteen weten of er ook een klik is tussen de honden. "En je hebt meteen iets gemeenschappelijk om over te praten, dat is heel fijn", zegt deelnemer Stientje. Tussen sommige deelnemers sloeg de vonk al over.

Lees meer »

Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Hij is meerdere keren lastiggevallen door die cameravrouw”: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerdere deze week was er al een incident, zo blijkt nu uit deze reconstructie.

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen

Al diverse jaren zet de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zich hard in voor Broederlijk Delen. Tijdens de vastenperiode zetten leerkrachten en leerlingen tal van acties en initiatieven op poten.
The post Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu protest groeit: botst massatoerisme op zijn grenzen? “We hebben kansen gemist omwille van snel geld”

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als Zwitsere Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die omwille van een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gedekwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

Lees meer »

KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers

Koninklijke Basket Avelgem sloot het seizoen af met een klinkende zege tegen Rozenbeka Oostrozebeke (81-55). De ploeg van speler-voorzitter Pieter Decock (34) eindigde vierde. Ondertussen maakte de club vier nieuwe namen bekend voor volgend seizoen.
The post KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »