Politieke leiders reageren gechoqueerd op aanslag Slovaakse premier Fico: “Een brutale aanval”

De premier van Slovakije Robert Fico is neergeschoten en verkeert in levensgevaar. De moordaanslag zorgt voor een schokgolf in Europa. Verschillende staatshoofden en regeringsleiders reageerden woensdagnamiddag: “Zulke gewelddaden ondermijnen de democratie, ons kostbaarste gezamenlijke bezit.” 

Meer krantenkoppen in België

Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen

De mannen van de Koninklijke Hockey Club Brugge zijn kampioen in derde nationale. Spannend was het wel omdat ze onlangs in een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent in de allerlaatste minuut de titel en de promotie konden afdwingen.
The post Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De geldmachine achter het Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Marc Degryse blijft vertrouwen hebben in Club: “De uitschakeling tegen Fiorentina zal hen niet uit evenwicht halen”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »