BV 24/7. Romantiek bij Junior Planckaert en Pauline in Spanje en Brigitta Callens kiest voor een korte coupe

The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. 

Meer krantenkoppen in België

Israël schendt mogelijk internationaal recht met Amerikaanse wapens, VN-Veiligheidsraad eist onderzoek naar massagraven in Gaza

Volgens de Verenigde Staten heeft Israël bij het gebruik van Amerikaanse wapens in Gaza mogelijk het internationaal recht geschonden. Dat blijkt uit een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de Verenigde Naties maken zich steeds meer zorgen over schendingen van het internationaal recht en eisen vanuit de Veiligheidsraad een onafhankelijk onderzoek naar de massagraven in Gaza.

Lees meer »

? Stef Wauters maakt uitschuivertje: “Het was middag en ik zei uit pure gewoonte ‘Goeienavond welkom’”

Sommige aandachtige kijkers is het vorige week opgevallen: op dezelfde dag maakten twee van de meest ervaren tv-presentatoren live een uitschuivertje. In het ‘VTM NIEUWS’ van 13 uur opende nieuwsanker Stef Wauters met ‘Goeienavond. Welkom’. ’s Avonds slaagde Kart Vannieuwkerke erin om mee te geven dat het Europees voetbaloverzicht zou gebracht worden door Aster Nzeyimana, die sinds vorig jaar aan

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken”

Donderdag 16 mei gaan de deuren open van het nieuwe restaurant McDonald’s op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Ringbaan in Ingelmunster. Franchisenemer Kenny Schelstraete en zijn team vieren deze opening op zondagnamiddag 19 mei met kindergrime.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Absolute nonsens”: Neuville niet te spreken over donuts draaien op asfalt van Portugal, krijgt hij straks rekening gepresenteerd?

Controverse in de rallywereld. Thierry Neuville (35) won dan wel de eerste klassementsrit in Portugal, hij was allerminst te spreken over de speciale openingsetappe. De WK-leider moest namelijk donuts draaien op een parking. Nota bene op (nu al afgematte) gravelbanden waarmee hij vandaag nog vier etappes moet afleggen. “Dit heeft geen zin en is eigenlijk een schande.”

Lees meer »

‘De kleine Gezelle’ in honderd gedichten

Guido Gezelle liet ongeveer 1.200 gedichten na, waaronder heel wat minder of zelfs zo goed als onbekende werken. Uit dit rijke aanbod selecteerde classicus en dichter Patrick Lateur (Beveren-Leie, 1949) honderd gedichten die hij bundelde in het boek De kleine Gezelle en voorstelde in de Biekorfbibliotheek.
The post ‘De kleine Gezelle’ in honderd gedichten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Zelensky spreekt van “hevige gevechten” in regio Charkiv nadat Russen grondoffensief hebben gelanceerd

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt vrijdag er “hevige gevechten” aan de gang zijn in de grensregio bij Charkiv, de stad in het noordoosten van het land. Rusland lanceerde daar een grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken in het noordoosten van het land. Op een persconferentie bevestigde Zelensky dat Rusland een nieuwe golf

Lees meer »

Gynaecoloog uit Torhout moet DNA afstaan na vermoedelijke inseminatie met eigen sperma: 1.500 euro dwangsom per dag als hij niet meewerkt

De rechtbank van eerste aanleg in Brugge heeft een gynaecoloog verplicht om een vergelijkend DNA-onderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek werd gevorderd door een man die sterke vermoedens heeft dat de gynaecoloog eigen zaad gebruikte bij de inseminatie van zijn moeder. Als de gynaecoloog niet meewerkt, moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen.
The post Gynaecoloog

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »