Man deelt gruwelijke ervaring echtgenote (64) die stierf na bezoek aan sushirestaurant: “Ik kan de pijn niet meer verdragen”

De 64-jarige Donna Ventura uit het Amerikaanse Bozeman stierf een langzame en pijnlijke dood na het eten van giftige paddenstoelen in een sushirestaurant. Echtgenoot Jon Ventura vertelt een jaar later aan lokale nieuwszender KBZK hoe Donna in haar laatste dagen een hartverscheurend bericht schreef aan haar familie: “Ik weet niet hoelang ik dit nog volhoud.” Naast Donna viel er nog een dodelijk slachtoffer en werden er nog eens 51 mensen ziek door het eten van de morieljes in de zaak.

 

Meer krantenkoppen in België

Maasmechelen moet organisator van Rommelrock dan toch 450.000 euro schadevergoeding betalen 

De gemeente Maasmechelen moet een schadevergoeding van 450.000 euro betalen aan de organisator van het Metal festival Rommelrock. Koen Haerden organiseerde het festival jarenlang, tot hij in 2013 geen vergunning meer kreeg, omdat hij volgens een politierapport connectie zou hebben met illegale motorbendes. In 2018 haalde Haerden al eens zijn gelijk, nu oordeelt het Hof van Beroep in Gent opnieuw

Lees meer »

Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de “honderden miljoenen” burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

Nick Ballegeer: “Liever in schoonheid afscheid nemen”

Voormalig voorzitter Johnny Deryckere heeft op vrijdag 10 mei al zijn vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. Hij vestigde zich definitief in Frankrijk en wil nog eens iedereen samenbrengen. Ongetwijfeld bewaart de voormalige preses schitterende herinneringen aan de trainers Dany Couvreur en Sören Maenhout, maar tussen de krijtlijnen liep hij altijd hoog op met bijvoorbeeld de defensieve organisator Nick Ballegeer.

Lees meer »

Band Kleinpunk lanceert tweede single: ‘Alles Keert’

De band Kleinpunk, met Stanny Rijckaert uit Ramskapelle op drums, stuurde recent haar tweede single ‘Alles Keert’ de wereld in via de streamingplatformen. “Ons optreden als finalist van Sound Track in de legendarische zaal Vooruit in Gent was voor ons een belangrijke stap”, zegt Stanny, zoon van gemeenteraadslid Christel Bedert.
The post Band Kleinpunk lanceert tweede single: ‘Alles Keert’

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Narvaez gaat solo, Merlier moet de rol lossen

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. Volgens de presentator was het "ludiek bedoeld", maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »

“Karma zal Eupen ooit belonen”: KV Kortrijk verzekert zich ondanks nederlaag tegen Charleroi van de barragewedstrijden

KV Kortrijk is een kat met negen levens. Na een absoluut rotseizoen lijken de West-Vlamingen zich alsnog te handhaven op het hoogste niveau. Op de slotspeeldag van de play-downs ging KVK onderuit op het veld van Charleroi. Maar dankzij de nederlaag van RWDM bij Eupen, mogen ze zich opmaken voor de barragewedstrijden – tegen Lommel of Deinze. “Toen ik hier

Lees meer »