“Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events

In nauwelijks vijf jaar tijd heeft het productiehuis Prima Donna Events zich ontpopt tot een vaste waarde in de wereld van ballet- en operavoorstellingen. De drijvende kracht achter het succes van uitverkochte theaterzalen is onderneemster Amélie Allaert (32) uit Menen.

Prima Donna Events staat dezer dagen met de balletklassieker Het Zwanenmeer in Brugge, Hasselt, Antwerpen en Gent. Meer dan 100 artiesten brengen op de betoverende tonen van Tsjaikovski het onsterfelijke sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een adembenemende choreografie weer tot leven. “Het Zwanenmeer en De Notenkraker zijn twee klassiekers die op heel veel belangstelling kunnen rekenen en die we elk jaar opnieuw brengen”, zegt Amélie Allaert.

Breed publiek

Nu al is ze volop bezig met de planning voor 2026 op te stellen. Dat doe ze met een duidelijke drijfveer. “Ik wil klassieke dans, ballet en opera meegeven aan een zo breed mogelijk publiek en ook jongeren laten proeven van grandioze meesterwerken. Zo speelde in januari Sneeuwwitje, een speelse mix van theater en ballet met Jeremy Vandoorne als verteller, voor kinderen vanaf drie jaar. Tijdens de paasvakantie was er in Capitole Gent ook een reeks weergaloze opvoeringen van het familiespektakel Beauty and the Beast door The Northern Ballet.”

“Met dit sprookjesballet spreken we zowel jong als oud aan. We willen jongeren tonen dat klassiek ballet niet saai is. The Northern Ballet staat garant voor sterke theatrale producties, met ballet dat op een verhalende feeërieke manier gebracht wordt en dat ook musical- en theaterliefhebbers kan bekoren. Eigenlijk is Beauty and the Beast ballet in een musicalsetting, waarin weliswaar niet gepraat of gezongen wordt. Ik vind het tof om klassiek ballet sterk verhalend en herkenbaar te brengen, zonder dat je daarvoor tekst nodig hebt.”

Musical

Amélie is geboren en getogen in Menen. Haar kleuterjaren doorliep ze in de Sint-Jansschool, waarna ze in Wevelgem naar De Levensboom ging. Secundair onderwijs volgde ze in Sint-Joris Menen, om daarna toerisme te studeren in Kortrijk.

“Eigenlijk is het ballet in een musicalsetting, maar dan zonder zingen of praten”

“Maar daarna koos ik ervoor om aan de slag te gaan bij de musicalgroep Music Hall van mijn vader Geert Allaert. Ik doorliep er alle departementen. Ik ben begonnen in de vestiaire om uiteindelijk als projectleider klassieke producties zoals De Notenkraker van Franco Dragone van Cirque de Soleil of De IXde symfonie van Beethoven met het Béjart Ballet in goede banen te leiden. Na acht jaar besloot ik om in 2019 mijn eigen weg te gaan met Prima Donna Events.”

Klassiek ballet

Als jong meisje danste Amélie zelf ook klassiek ballet. “Ik volgde negen jaar lang intensief les bij een ex-sterdanseres in Marke. Maar uiteindelijk koos ik niet voor een carrière als balletdanseres. Ik zag het niet zitten om te reizen en om vrienden en familie steeds weer achter te laten. Nu zit ik toch in de balletwereld, maar dan achter de schermen. Ik kijk met heel veel respect naar de dansers, die intensief trainen en zichzelf steeds weer overtreffen in een discipline die je gerust topsport mag noemen.”

Lange dagen

Dit seizoen programmeert Prima Donna Events 27 shows, volgend seizoen zijn dat er 22. Dan staan op het programma voorstellingen van Bolero, gebracht door het Mandalain Ballet Biarritz, de opera La Bohème van Puccini, de sprookjesballetten De Notenkraker, Sleeping Beauty en Het Zwanenmeer, en het totaalspektakel Carmina Burana met liefst 135 artiesten op scène.

“Als zaakvoerder van een eenmansbedrijf is het is best pittig om dat allemaal onder controle te houden. Maar ik weet me te omringen met de juiste freelancers: choreografen, technisch directeurs,…”, zegt Amélie. “Ik leef van show tot show en klop lange dagen. Ik heb een heel mooie job, die echter veel tijd opslorpt en heel wat energie vergt. Simpelweg iets gaan eten met vrienden is soms al een uitdaging. Mijn partner Cas Casier, die zelf een zaak runt in gezonde hondenvoeding, helpt me waar hij kan. Een ideale uitlaatklep vind ik in mijn twee paarden”, besluit Amélie.

The post “Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee jonge snaken probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo bleef ook uit de handen van de security en kon zo

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

“Geef mensen opnieuw de vrijheid om op eigen tempo te verbouwen: sloop de renovatieplicht”

De partijen die straks een nieuwe Vlaamse regering willen vormen, denken eraan om de renovatieplicht te hervormen. “Maar welk van hun voorstellen het ook haalt: burgers zullen gedwongen blijven om te verbouwen aan een door de overheid opgelegd tempo”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Niemand wil tabula rasa maken. Zou het dan zo’n ramp zijn om de renovatieplicht simpelweg af te

Lees meer »

Prins Laurent over de jetsetvakantie van zijn zoon Aymeric (18) in Saint-Tropez: “Hij moet die feestjes zelf betalen”

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Sven De Ridder Company ziet vliegtuig – ondanks wereldwijde computercrash – toch feilloos opstijgen in Antwerpen

Tradities zijn er om in ere te houden. Midden juli, temperaturen van om en bij de dertig graden, zweet dat van de voorhoofden loopt. Al sinds ‘De Crème Glace-oorlog’ in 2018 zijn dit de omstandigheden waarin de Sven De Ridder Company telkens weer een première weet te organiseren voor hun zomerstuk en dat was ook vrijdag niet anders tijdens de

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare

Het Na-Tourcriterium in Roeselare werd afgetrapt met een individuele tijdrit over een ronde. Daarin bleek Yves Lampaert, de winnaar van de tijdrit van de Tour de France van 2022 in Kopenhagen, de beste. Mathieu van der Poel won vervolgens het Na-Tourcriterium.
The post Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »