Meer dan twintig gewonden bij nieuw zwaar busongeval Duitsland

Bij een busongeval in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag meer dan twintig gewonden gevallen. De bus raakte om een nog onbekende reden ter hoogte van de stad Werl van de weg en kwam op zijn zijkant terecht, meldt een politiewoordvoerder. 

Meer krantenkoppen in België

Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne

De hulpdiensten werden vrijdag kort voor de middag opgeroepen voor een noodsituatie op de parking van de padelclub in Veurne. Een 33-jarige versufte vrouw moest er samen met haar hond uit een afgesloten wagen worden gehaald.
The post Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Conflict met Joost Klein had nooit mogen escaleren”: Vlaamse cameraman vertelt hoe het er achter schermen aan toegaat op Songfestival

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe hectisch het er achter het podium aan toegaat.

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »

In de cel stopt gespecialiseerde therapie voor mensen als Benoit D.: waarom is dat zo en wat betekent het voor de kans op herval?

Onmiddellijk naar de gevangenis, dus geen gespecialiseerde therapie meer: dat zijn de feiten voor Benoit D.. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van 2 minderjarigen en het bezit en verspreiding van beelden van seksueel misbruik. Waarom is er geen gespecialiseerde therapie in Belgische gevangenissen voor zedendelinquenten? En heeft de tijd in de gevangenis een invloed op

Lees meer »

Europese Commissie labelt Booking.com als digitale ‘poortwachter’ en legt het bedrijf strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking als ‘poortwachter’ gelabeld onder de Digitale Marktenwet. Het bedrijf biedt met reiswebsite Booking.com volgens de Commissie een ‘kerndienst’ aan en moet zich bijgevolg – net als onder meer Microsoft, Apple en Meta – houden aan strengere Europese concurrentieregels. De EU vindt dat ook X in het clubje poortwachters thuishoort, maar het bedrijf tekende beroep aan

Lees meer »

Blauwe vogel steekt Joost Klein hart onder de riem

Het is nog steeds onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld rond Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurosongfestival. Volgens de Zweedse omroep SVT vond er achter de schermen een fysieke confrontatie plaats tussen Klein en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor de zanger niet mocht deelnemen aan de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel

Lees meer »

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement van Biden: “Ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten”

De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »