Honderd kilogram cocaïne aangetroffen in appartement in Deurne-Zuid, 16-jarige gearresteerd

In Deurne-Zuid is zaterdag een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een woning. Het gaat om honderd kilogram. Een 16-jarige die de partij cocaïne bewaakte, werd gearresteerd.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Rapport uit kritiek op Israël, maar VS blijft wapens leveren

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden

Op zondag 26 mei wordt de Leopold-I-Esplanade weer omgetoverd tot een hondenparadijs. Voor alle hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters wordt het Kwispelfestival een dag vol beweging en fun, met boeiende gratis demo’s en lezingen.
The post Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen wil lessen over seksuele diversiteit en geen aparte toiletten meer op school

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘’Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over thema’s rond LGBTQIA+ (verzamelterm om diversiteit aan gender en seksuele oriëntatie te benoemen, red.). Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om

Lees meer »

82-jarige dame uit De Panne opgelicht voor meer dan 100.000 euro: “Vrouw aangehouden, man vrijgelaten”

Een 82-jarige vrouw uit De Panne werd vorige maand opgelicht voor meer dan 100.000 euro. Dat geld werd van haar bankrekening gehaald. De politie Westkust pakte een koppel op uit De Panne. “Een 50-jarige vrouw legde gedeeltelijke bekentenissen af en werd aangehouden”, meldt het parket. “Haar man (60) stelde niet op de hoogte te zijn en werd vrijgelaten.”
The

Lees meer »

Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Dertien lokale besturen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan om de meeste stappen te zetten. Ze stapten samen symbolisch 10.000 stappen om aandacht te vragen voor de 10.000 stappenclash in mei. Schepen Frans Lefevre, sprokkelde een indrukwekkende 12.175 stappen en ging met de prijs aan de haal.
The post Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Lees meer »

“Dit is je opponent kleineren”: darter Raman pakt uit met dubbele ‘blinde’ worp, Erik Clarys vindt het ‘not done’

De Belgische darter Brian Raman pakte deze weekop de MODUS Super Series, een alternatieve dartscompetitie, uit met een opvallende actie. ‘The Riddler’ gooide een dubbele ‘no look’ 180 – een maximumscore zonder dat hij bij de derde pijl naar het bord keek. Een zeldzame worp en VTM 2-cocommentator Erik Clarys is niet de grootste fan.

Lees meer »

Open Vld wil dat regering 10 procent van ambtenaren vervangt door AI

Open Vld wil dat de volgende regeringen ambtenaren vervangen door Artificiële Intelligentie (AI). Dat schrijft ‘De Tijd’. Volgens de partij moeten er tegen 2030 meer bepaald 10 procent minder ambtenaren zijn. “Alles wat administratief, repetitief of procedureel is, kan perfect vervangen worden door artificiële intelligentie en automatisering”, zegt partijvoorzitter Tom Ongena.

Lees meer »

Toby Alderweireld krijgt waarschuwing na stevige uithaal richting arbitrage

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp-sterkhouder Toby Alderweireld een waarschuwing gegeven na zijn uitlatingen in de pers over de arbitrage. De 35-jarige verdediger deed eerder deze maand na afloop van de thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) stevig zijn beklag over de scheidsrechters tijdens de Play-offs en noemde hun niveau in de pers “echt dramatisch”.

Lees meer »