Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’

Onder leiding van de Kortrijkse onderzoeksrechter organiseert het gerecht woensdag een wedersamenstelling van de moord op Stephanie D. (43) in Waregem. De vrouw werd op 3 januari neergestoken door haar partner.

Vanaf 10 uur zal de politie de omgeving van de villa op de hoek van de Zultseweg en de Staf Stientjeslaan in Waregem hermetisch afsluiten. Pottenkijkers worden niet geduld. Het is daar dat op 3 januari de stoppen doorsloegen bij Mathias D. (44). Tijdens een hoog oplopende ruzie met zijn partner Stephanie D. (43) greep de man naar een mes en haalde daarmee vernietigend uit. Het luide geroep van Stephanie D. alarmeerde een buur, waarna de politie ter plaatse snelde.

Ook de brandweer werd opgeroepen, want in de garage van de villa – waar ook het wellnesscentrum van Stephanie D. gevestigd was – stond een wagen in brand. Hulpverleners probeerden Stephanie D. nog te reanimeren maar de vrouw stierf op de keukenvloer. De drie gemeenschappelijke kinderen van het koppel waren op het moment van de feiten thuis, maar bleven ongedeerd. Mathias D. kon ter plaatse in de boeien geslagen worden. Sindsdien zit de man in de cel.

Het onderzoek naar de feiten wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen onder leiding van de onderzoeksrechter in Kortrijk. Zij zullen vandaag, in aanwezigheid van de burgerlijke partijen, tijdens een reconstructie proberen meer duidelijkheid te krijgen in de precieze dynamiek van de feiten. Mathias D. zal er ter plaatse zijn versie van de feiten moeten geven, bijgestaan door zijn advocaten Vallery Declercq en Filip De Reuse.

The post Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes

De competities in het zaalvoetbal zitten erop en De Plakkers kunnen terugblikken op een mooi seizoen. De eerste ploeg promoveert naar tweede nationale. Het derde team greep de titel en speelt na de zomer in tweede provinciale. En straks komen er nog twee mannenploegen bij.
The post De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Malta trapt tweede halve finale van Songfestival op gang, na vakbondsactie van VRT

D-day voor België en Nederland op het Eurovisiesongfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Volg hier live de uitzending, die al even onderbroken werd door een vakbondsactie bij de VRT, om

Lees meer »

Salsa dansen met K3 en Clouseau ontroert tot tranen toe: dit was ‘Liefde voor muziek’

De voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stond dinsdagavond volledig in het teken van Tourist LeMC. Zijn hits werden onder handen genomen door Stan Van Samang, Clouseau, Suzan & Freek, K3, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Regi en Johannes Genard van School is Cool. Van een emotionele cover van ‘Koning Liefde’ – die iedereen stil kreeg – tot een uitbundig feestje

Lees meer »

Ooit werd River Cola beschaamd weggemoffeld, vandaag heeft cola ‘van den Aldi’ cultstatus bereikt: hoe komt dat?

River Cola blaast 50 kaarsjes uit. Op die halve eeuw tijd heeft het imago van de cola ‘van den Aldi’ een evolutie doorgemaakt. Ooit werden de blikjes diep en beschaamd in de boekentas weggemoffeld, maar vandaag zijn ze stigma van ‘arme mensen-cola’ kwijt. Marketingprofessor Luk Warlop legt uit hoe dat gelukt is. “River Cola is qua cultstatus nog het best

Lees meer »