LIVEBLOG CLUB-GENK. Jan Breydel in extase: Jutglá zet Club al snel op voorsprong

Een clash tussen de twee ploegen-in-vorm van de Champions’ Play-offs. Club Brugge en Racing Genk kijken elkaar op Jan Breydel een eerste keer in de ogen. Wie doet een gouden zaak in de titelstrijd? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Nu protest groeit: botst massatoerisme op zijn grenzen? “We hebben kansen gemist omwille van snel geld”

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Zelensky spreekt van “hevige gevechten” in regio Charkiv nadat Russen grondoffensief hebben gelanceerd

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt vrijdag er “hevige gevechten” aan de gang zijn in de grensregio bij Charkiv, de stad in het noordoosten van het land. Rusland lanceerde daar een grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken in het noordoosten van het land. Op een persconferentie bevestigde Zelensky dat Rusland een nieuwe golf

Lees meer »

Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt

In een appartement in de Boekareststraat in Oostende brak maandagavond brand uit. Enkele bewoners lagen te slapen toen ze op tijd gewekt werden. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is wel groot. Twee – en mogelijk drie – appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar.
The post Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

Patisserie Courcelles sluit na bijna 37 jaar: “Ik ga mijn klanten missen”

De Doorniksestraat neemt binnenkort afscheid van een geliefde patisserie. Na bijna 37 jaar sluit Patisserie Courcelles de deuren op 15 juli. “We zagen hier kinderen en kleinkinderen passeren. Ook al wonen ze intussen in Gent, ze blijven terugkeren voor onze klaaskoeken, marsepein, bokkenpootjes en huisgemaakte melocakes”, vertelt zaakvoerder Valérie Demey (55).
The post Patisserie Courcelles sluit na bijna 37

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »