Jupiler Pro League – Champions’ play-offs gaan van start met Genk-Union, Anderlecht-Antwerp en Brugse derby

De Pro League heeft maandag de kalender van de play-offs in de Jupiler Pro League voorgesteld. Op de openingsspeeldag van de Champions’ play-offs trekt leider Union naar Racing Genk. Anderlecht ontvangt Antwerp en er is meteen een Brugse derby met Cercle Brugge-Club Brugge.

Anderlecht en Antwerp spelen op zaterdag 30 maart (om 20.45 uur) de eerste wedstrijd in de Champions’ play-offs. Op paasmaandag 1 april volgen Cercle Brugge-Club Brugge (om 13.30 uur) en Racing Genk-Union (om 18.30 uur).

In de Europe play-offs is AA Gent-Standard het openingsduel op vrijdag 29 maart (om 20.45 uur). Op zaterdag 30 maart (om 18.15 uur) spelen OH Leuven en KV Mechelen opnieuw tegen elkaar. Beide teams namen het afgelopen zondag nog tegen elkaar op op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Ten slotte is er op paaszondag 31 maart (om 18.30 uur) nog STVV-Westerlo. De play-downs beginnen pas een week later, in het weekend van 6 en 7 april.

In de Champions’ play-offs is er op de tweede speeldag Antwerp-Genk, Union-Cercle Brugge en Club Brugge-Anderlecht. Nummers een en twee Union en Anderlecht treffen elkaar op speeldag 3 en 7, eerst in in het Lotto Park en vervolgens in het Joseph Mariënstadion. Op de slotspeeldag zijn er Union-Genk, Antwerp-Anderlecht en Club Brugge-Cercle Brugge. Union begint de play-offs met een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger Anderlecht.

The post Jupiler Pro League – Champions’ play-offs gaan van start met Genk-Union, Anderlecht-Antwerp en Brugse derby is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

Ken jij al deze politieke termen? Wij zetten er een hele hoop op een rijtje

Cordon sanitaire, fracties, links – rechts, uitvoerende macht, opkomstplicht… . Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen (9 juni is het zover), komt er steeds meer politiek jargon aan bod in artikels of zelfs gesprekken aan tafel met vrienden of collega’s. Dat je niet helemaal weet wat al die termen inhouden, is zeker niets om je voor te schamen. Om je

Lees meer »

Russisch gevechtsvliegtuig bombardeert per ongeluk Russische stad Belgorod: 30 huizen beschadigd, 5 mensen in ziekenhuis

Een Russisch gevechtsvliegtuig heeft vorig weekend per ongeluk een FAB-500-luchtbom laten vallen op de Russische stad Belgorod, aan de grens met Oekraïne. Dat meldt de Britse militaire inlichtingendienst vanmorgen. Er is sprake van dertig beschadigde woningen en tien beschadigde wagens. Er moesten ook vijf mensen met verwondingen naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Kortrijk Drumt te horen in Wunderbar, het officiële EK-lied voor Rode Duivels

1.500 voetbalfans werkten op zondag 5 mei in de ING Arena in Brussel mee aan het nieuwe EK-lied voor onze Rode Duivels: Wunderbar. Onder de aanwezigen 110 mensen via de drumschool van Gino Kesteloot, waaronder een 70-tal drummers van Kortrijk Drumt. “Ik ben uiteraard fier. Kortrijk Drumt stond weer paraat voor een nieuwe stunt. We kijken uit naar de clip

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.
The post Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden boeket voor Marc en Rosa

Marc D’Hoop (74) en Rosa Vervaele (76) zijn 50 jaar getrouwd. Marc was vroeger vertegenwoordiger, Rosa werkte als verpleegster in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. De vonk tussen beiden sloeg over tijdens het verpleegstersbal in zaal De Beurs in Roeselare. Het koppel huwde op 26 april 1974 voor de wet en op 2 mei 1974
The post Gouden boeket

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-GENK (za, 20u45). Interim-trainer Olivieri na vertrek Vrancken: “Doelstelling blijft onveranderd” – Debast aanvoerder bij RSCA

Zaterdagavond ontvangt Anderlecht Racing Genk in het Lotto Park. Paars-wit is nog altijd op jacht naar zijn volgende landstitel. Bij een overwinning klimt het (voorlopig) over Club Brugge naar de leiding in de Champions Play-Off. Kan Genk, zonder trainer Wouter Vrancken, iets rapen in Anderlecht? Volg het hier op de voet.

Lees meer »