Sabotage, brandstichting en plannen voor een aanslag: Russische acties in Europa worden agressiever

Veiligheidsdiensten merken een “intensivering” op van Russische acties in Europa. Op verschillende plekken is er sprake van spionage, maar ook voor ‘fysieke acties’ schrikken de Russen niet meer terug. “Ze willen de steun aan Oekraïne in gevaar brengen, en nu is het hun moment.”

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Arsenal-uitblinker Trossard: “Moeilijk te vatten dat we nú onze grote droom al beleven”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én openhartig interview.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat tegen

De heropening van de Centrumbrug in Izegem zal nog even op zich laten wachten. De asfalteringswerken konden voorlopig niet doorgaan wegens de regen. “Maar de aannemer staat klaar. Zodra het baanvak is geasfalteerd, kunnen de afsluitende werken zoals het plaatsen van de bloembakken beginnen.”
The post Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van zijn broer Laurent ongepast en tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) op de vingers getikt over zijn exclusief interview met HLN. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf? En klopt het dat Laurent toestemming moet vragen

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »

Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert

Stad Brugge opent rouwregister voor ereburgemester Patrick Moenaert, die woensdagavond overleed, in het Stadhuis vanaf vrijdag 17 mei 2024 om 9 uur. Het publiek kan er een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei.
The post Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winok (23), Tore (27) en Arthur (27) richten vzw SMUS op: “We bieden kwalitatieve underground muziek”

Afgelopen twee jaar kregen de Club Sudato-evenementen steeds meer voet aan wal in de lokale underground scene. “Alles wat buiten de commerciële muziek ligt, tussen disco en techno, hoor je op onze open airs en clubnights. Met de oprichting van onze nieuwe vzw SMUS gaan we voor een duidelijke visie en leggen we de lat hoger”, zeggen Winok Hanssens (23),

Lees meer »

Negen aanhoudingen bij elf huiszoekingen in onder andere Genk: zes kilo cannabis en 1.400 XTC-pillen gevonden

In een lopend drugsonderzoek zijn vorige week elf huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Berlaar, Herentals, Lille en Ranst. Er werd een grote hoeveelheid drugs, cash geld, gsm-toestellen en laptops in beslag genomen. Negen verdachten werden aangehouden, waaronder een vrouw uit Tessenderlo. Acht van hen zijn intussen al voor de raadkamer verschenen en blijven in de cel.

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Doctor Who en riskante slippertjes

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »

“Slecht nieuws voor wie droomt van minder belastingen”: meer mensen aan de slag, maar toch zakt België weg op Europese ranglijst

Vijf jaar geleden zwoeren alle regeringen dat ze meer mensen aan de slag wilden in België. En dat is gelukt. Helaas ligt het tempo van onze progressie zo traag dat zelfs ‘kneusjes’ als Griekenland en Italië ons in het vizier krijgen. Hun werkzaamheidsgraad nadert met rasse schreden op die van België, blijkt uit een analyse van de UGent. Hoe komt

Lees meer »