Nieuw album ‘Cowboy Carter’ van Beyoncé is uit: “Country is helemaal niet zo’n wit genre als sommigen willen doen uitschijnen”

Op ‘Cowboy Carter’, haar nieuwe album dat sinds vandaag te beluisteren is, geeft Beyoncé een eigenzinnige masterclass in countrymuziek. Ze heeft zich verdiept in de zwarte geschiedenis van het genre. "Dit verhaal wordt niet voor de eerste keer verteld, maar wanneer zij het doet, luisteren heel veel mensen", zegt Ilse Liebens. 

Meer krantenkoppen in België

Omstreden spionagewet in Amerika verlengd: inlichtingendiensten mogen je data en sociale media blijven inkijken

Spionage via het internet of apps? Velen kijken meteen in de richting van China en TikTok, maar ook de Verenigde Staten willen alles over je online activiteiten te weten komen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de FISA-wetgeving. Die ‘Foreign Intelligence Surveillance Act’ is nu met 2 jaar verlengd. "Alles gebeurt achter gesloten deuren en je hebt heel weinig maatregelen om

Lees meer »

Rus verdacht van moord op twee Oekraïners in Duitsland

In een winkelcentrum in het Duitse stadje Murnau (Beieren) zijn zaterdag in de vooravond twee Oekraïense mannen omgebracht. Niet veel later pakte de politie een 57-jarige Rus op die beschouwd wordt als zeer verdacht. De achtergrond van de moorden is nog volledig onduidelijk.

Lees meer »

Lucas Bulckaen (14) is de Kinderkrak van Deerlijk: “Als ik er zin in heb, zing ik al van bij het ontbijt”

Hij staat in de meimaand driemaal op de planken en mag zich voortaan de ‘Kinderkrak van Deerlijk’ noemen. Lucas Bulckaen (14) uit de Sint-Amandusstraat is niet weinig vereerd met die onderscheiding. “Toen ik het vernam, heb ik het verteld aan een van mijn leerkrachten, en hij was al even gelukkig als ikzelf”, vertelt onze Kinderkrak.
The post Lucas Bulckaen (14)

Lees meer »

KIJK – DOVO brengt vliegtuigbom van 100 kilo tot ontploffing op strand van Koksijde

Op het strand van Sint-André in Koksijde werd donderdagochtend een zware bom van 100 kilogram zwaar tot ontploffing gebracht door opruimingsdienst DOVO. Sinds de jaarlijkse strandopruiming bezig is, werden op het strand al diverse bommen tot ontploffing gebracht.
The post KIJK – DOVO brengt vliegtuigbom van 100 kilo tot ontploffing op strand van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcoholslot en twee maanden rijverbod voor zwalpende agent: “Deed zo moeilijk dat ademtest vier keer herhaald moest worden”

Al zwalpend en met 2,28 promille alcohol achter het stuur. In die toestand kon in Bissegem bij Kortrijk een politieagent uit het verkeer gehaald worden. Het leverde hem voor de Kortrijkse politierechter een rijverbod van twee maanden en een alcoholslot op.
The post Alcoholslot en twee maanden rijverbod voor zwalpende agent: “Deed zo moeilijk dat ademtest vier keer herhaald moest

Lees meer »

Grote vechtpartij in Antwerpse gevangenis nadat verboden voorwerpen over gevangenismuur worden gegooid: “Metalen bestek beter vermijden”

In de gevangenis van Antwerpen zijn meerdere gedetineerden gewond geraakt tijdens een grote vechtpartij tijdens een wandelmoment. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan VRT NWS. Bij het gevecht werden verschillende gedetineerden gestoken met metalen bestek. "Die metalen vorken en messen zouden beter weer verdwijnen", zegt Robby De Kaey van de vakbond ACOD.

Lees meer »

Laatste Anzac Day voor Nieuw-Zeelandse ambassadeur

Vandaag is het 109 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Voor het Australian and New Zealand Army Corps was dat met de landing op het Turkse schiereiland Gallipoli.
The post Laatste Anzac Day voor Nieuw-Zeelandse ambassadeur appeared first on KW.be.

Lees meer »