KIJK. Gefrustreerde bestuurster in Gent laat zich niet tegenhouden door wegenwerken: parket trekt rijbewijs in

Een vrouw die in Gent onreglementair voorbij wegenwerken probeerde te rijden, beschadigde daarbij zwaar de zijkant van haar auto. Politie en parket zijn op de hoogte en het rijbewijs van de automobiliste is ingetrokken. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »

Alexander Tanghe en Brenda Vileyn kweken pioenrozen

Landbouwer Alexander Tanghe is de zesde generatie Tanghe op de Grote Fockewerve in de Noord-Ossenaarstraat. Vijf jaar geleden begonnen hij en zijn vrouw Brenda op een stukje akkerland met het kweken van bloemen. Hun pioenrozen zijn een blijver en sinds vorige week in zelfbediening ook te koop in een koelcel aan de inrit van de hoeve.
The post Alexander

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trekt Club definitief aan het langste eind?

Maandagavond kan Club Union op twee speeldagen van het einde van de Champions’ play-offs op zes punten zetten, om dan zes dagen later op Anderlecht zelf voor de landstitel te spelen. Vijf keer al stonden Club en Union dit seizoen tegenover elkaar. Elk wonnen ze twee keer en één keer speelden ze gelijk. Een terugblik op de vijf vorige afleveringen

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

OPROEP. Zet jij geld in op winnaar Songfestival?

Vanavond weten we wie de winnaar is van het Eurovisiesongfestival 2024. Volgens de bookmakers is er een torenhoge favoriet: Kroatië. Maar niks zegt dat Baby Lasagna vanavond ook helemaal bovenaan de puntenlijst in Malmö zal eindigen. Zal Israël Europa met verstomming slaan, of als Joost Klein toch optreedt, zal hij de Nederlanders vanavond een delirium bezorgen? Wie al het zeggen?

Lees meer »

Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10

Enkele oud-leden van het vroegere jeugdhuis De Closjard, de voorloper van het huidige De Troubadour, hebben vanuit nostalgische overwegingen nog eens een Closjard-weekend georganiseerd.
The post Jeugdhuis De Closjard klopt De Troubadour met 24-10 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt vergunning voor windmolens in Pittem: “Hopelijk was dit de laatste veldslag”

Op Pittemberg is Luminus gestart met het opruimen van het steenpuin dat de windmolenbouwer er eind november zelf legde. Dat puin diende voor de grondwerken voor de bouw van een windturbine, maar het gemeentebestuur stapte naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en die liet de werken quasi meteen stil te leggen. Die Raad heeft nu de omgevingsvergunning vernietigd.
The post

Lees meer »