Testaankoop geeft vier zonnecrèmes een onvoldoende

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Culturele kring Ic Dien Deerlijk bezoekt concentratiekampen

In het kader van V-dag (het einde van de Tweede Wereldoorlog op 8 mei) organiseerde de Deerlijkse culturele kring Ic Dien een uitstap naar Krakau (Polen). Het initiatief werd in goede banen geleid door Dirk Demeurie en Youri Putman. Tijdens het driedaags bezoek bracht de 40-koppige delegatie onder meer een bezoek aan de concentratiekampen van
The post Culturele kring

Lees meer »

Loïc (11) uit Lummen vindt bijltje van minstens 3.000 jaar oud: “Iemand heeft er uren over gedaan om die steen mooi glad te krijgen”

Hij zoekt al zo lang als hij zich kan herinneren naar interessante stenen. Maar dat Loïc Peeters (11) uit Lummen uitgerekend in zijn eigen woonwijk een archeologische vondst zou doen, kwam toch wel als een verrassing. De gepolijste vuursteen die hij op een pleintje van de grond raapte, blijkt namelijk deel te zijn van een bijltje uit het stenen tijdperk.

Lees meer »

Eeuwelinge Nelly Balcaen (104) overleden in Wevelgem

In woonzorgcentrum Sint Camillus in Wevelgem is woensdag de 104-jarige Nelly Balcaen overleden. Ze woonde jarenlang in Lauwe. Nelly werd geboren in Aalbeke op 7 oktober 1919 en groeide op als enig kind.
The post Eeuwelinge Nelly Balcaen (104) overleden in Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dienstencheques kunnen echt wel duurder

De dienstencheques mogen gerust duurder worden. Dat is de conclusie van het bedrijf i-mens dat sinds februari zijn klanten 5 euro per uur meer laat betalen voor een poetshulp. Weinig mensen haakten af. Toch heeft de Vlaamse Regering de prijs van de dienstencheques nooit willen verhogen.

Lees meer »

13 locaties langs de jaagpaden van de Leie worden beleefzones, waaronder Bissegem Plage

Op de oevers langs de Leie tussen Deinze tot Wervik komen minstens 13 beleefzones waar ten volle van de rivier en de streek kan worden genoten. Zeven beleefpunten krijgen dezelfde stijl en krijgen de koepelnaam roothoek, waaronder Bissegem Plage. “We willen de steden en gemeenten langs de Leie extra in de picture zetten en de identiteit in dit gedifferentieerd landschap

Lees meer »

Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”
The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafébazin uit Bilzen neemt heft in eigen handen om drugsdealers buiten te houden: “Ik neem ze zelf bij de kraag en ik gooi ze buiten”

Kristel Jehaes van café ‘Het Tribunaal’ in Bilzen werkt al anderhalf jaar enorm hard om haar café volledig drugsvrij te krijgen. Toen ze het café overnam, kreeg ze heel vaak te maken met drugs en agressie. "Met mijn eigen werkervaring in een gesloten psychiatrie en ondersteuning van de politie lukt het ons om drugsvrij te zijn", zegt de uitbaatster.

Lees meer »