Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”

Bookc zal investeren in een fonds dat zich richt op romans, managementboeken en kunstboeken. “De keren dat ik als businesscoach ondernemers en managers hoorde verzuchten dat ze wel een boek zouden kunnen schrijven, zijn ontelbaar”, zegt Verschelde (59). “Er heerst een soort onmacht om eraan te beginnen. Met deze uitgeverij wil ik, als verbindende factor van de genres waarop Bookc mikt, de auteurs niet alleen inzichten geven, maar vooral inspireren en begeesteren. Bookc biedt als ervaringsdeskundige ondersteuning en de knowhow van professionele grafische vormgeving en drukwerk, inclusief de logistiek om boeken te verspreiden naar de boekhandels.”

Oprechte interesse

De allereerste uitgave is zijn eigen boek ‘Reis naar verbondenheid’, dat op 30 mei wordt voorgesteld, net als de nieuwe uitgeverij. De stijl van dit mooi ingebonden boek met appellerende cover, is ongedwongen, pretentieloos en inspirerend. Het is een blauwdruk van de oprechte interesse van de auteur in de mens op een ander continent, waardoor de nadruk komt te liggen op de gebruiken van die bevolking. De lezer wordt getriggerd door de zelfreflectie, in combinatie met het gedachtegoed van filosofische doordenkers. Overgoten met een luchtige saus van fijne humor en sfeerschepping via de indrukken van de auteur over het land en zijn onderweg zijn.

De rode draad in het verhaal is Verscheldes expertise in het werken met mensen. Hij bouwde een loopbaan uit als expert in personeelszaken, en gebruikte daarbij zijn gave om te observeren en absorberen wie we zijn als mens en wat er in de wereld speelt. Zijn fijnzinnige boek houdt het midden tussen een reisverslag en een psychologische roman.

“Het boek houdt het midden tussen een reisverslag en een psychologische roman”

“Het gaat om inzichten en verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Ik heb het geluk genomen om een boeiend en speels leven te leiden, en wil dat als schrijver – als moderne nar – met zoveel mogelijk mensen delen, met de nodige humor. Al sinds de oudheid zijn mensen gefascineerd door en nieuwsgierig naar nieuwe dingen uit exotische landen waar ze zelf niet naartoe reisden: het avontuur dat bijzonder of vreemd aanvoelt. In die zin houd ik een traditie hoog.”

Patrick Verschelde is als schrijver ook de reiziger die aan het woord is in het boek. Tijdens een reis met zijn levenspartner Ann Deman van Noord- naar Zuid-Thailand, komt hij tot het besef dat je, waar je ook bent, er iedere keer opnieuw zelf iets van maakt, of net niet.

Volhouden loont

“Het was bijzonder om te ervaren dat, telkens als we op een bepaalde plaats waren, de eerste dag een dag van weerstand was. Je stapt uit het ‘normale’ en dat voelt vreemd, soms zelfs vijandig. Maar als je volhoudt, dan ontdek je dat iedere plaats, iedere situatie iets prachtigs in zich heeft. Toen we vertrokken vanuit Zaventem was het niet mijn bedoeling om dagelijks te schrijven, en al zeker niet om een boek te schrijven, maar door mee te drijven op de golven, groeide het als vanzelf. Naar onze eigen kern en wat er echt toe doet. Met dit boek wil ik op een zachte en aangename manier aantonen dat even uit je nest komen, ook al is dat nest nog zo mooi en aantrekkelijk, je de kans biedt om de wereld werkelijk te ontdekken. Je moet, net als een vogel, uitvliegen.”

Het boek ‘Reis naar verbondenheid’ en de nieuwe uitgeverij worden op donderdag 30 mei om 19 uur voorgesteld in de bibliotheek van Vichte. Wie erbij wil zijn, geeft best een seintje vooraf aan bo@bookc. Meer info: www.bookc.be.

The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marino Punk speelt accordeon voor 100-jarige zuster Gabrielle in Heule

Je zou het niet meteen verwachten: Marino Punk, de bekende muzikant met hanenkam en tatoeages, die accordeon komt spelen voor de zusters in een klooster. In Heule gebeurde het wel ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zuster Gabrielle Mingneau die dol is op accordeonmuziek. Ze komt uit Bovekerke en doorkruiste destijds West-Vlaanderen voor het Wit-Gele Kruis.
The post

Lees meer »

“Er werd gesproken over mogelijke represailles”: ‘klokkenluider’ was lange tijd bang om beelden van Charlotte Dujardin te delen

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de sport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Christoff wil nog één keer verhuizen: “Ik wil rust in mijn hoofd. En m’n auto’s thuis kunnen stallen”

“Een familiefeest of een terrasje doen met vrienden? Mijn agenda laat dat nu toe.” Decennialang stond de zomer voor Christoff (48) gelijk aan hard werken. Maar nu hij en zus Lindsay zelf z’n planning beheren, is er ook meer ruimte voor ontspanning. In ‘Dag Allemaal’ blikt de zanger terug op z’n meest memorabele vakantieherinneringen en verklapt hij hoe het met

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Koekeloeren geeft startende dj’s podium

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de jeugdraad de tweede editie van het openluchtfestival Koekeloeren op woensdag 14 augustus op het Concertplein. De vorige editie in 2023 was een heus succes en vond plaats onder een stralende zon, wat zorgde voor echte summervibes.
The post Koekeloeren geeft startende dj’s podium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf Oostendse apotheken bieden voorverpakte pillenzakjes aan: “Zo nemen mensen altijd op juiste tijdstip medicatie”

Vijf apotheken zijn de eerste in Oostende om medicijnen aan te bieden via een nieuw systeem waarbij de pillen verpakt zijn per innamemoment. “Een oplossing om mensen te helpen om op de juiste tijdstippen de medicatie te nemen”, luidt het.
The post Vijf Oostendse apotheken bieden voorverpakte pillenzakjes aan: “Zo nemen mensen altijd op juiste tijdstip medicatie” appeared first

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »