Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”

Bookc zal investeren in een fonds dat zich richt op romans, managementboeken en kunstboeken. “De keren dat ik als businesscoach ondernemers en managers hoorde verzuchten dat ze wel een boek zouden kunnen schrijven, zijn ontelbaar”, zegt Verschelde (59). “Er heerst een soort onmacht om eraan te beginnen. Met deze uitgeverij wil ik, als verbindende factor van de genres waarop Bookc mikt, de auteurs niet alleen inzichten geven, maar vooral inspireren en begeesteren. Bookc biedt als ervaringsdeskundige ondersteuning en de knowhow van professionele grafische vormgeving en drukwerk, inclusief de logistiek om boeken te verspreiden naar de boekhandels.”

Oprechte interesse

De allereerste uitgave is zijn eigen boek ‘Reis naar verbondenheid’, dat op 30 mei wordt voorgesteld, net als de nieuwe uitgeverij. De stijl van dit mooi ingebonden boek met appellerende cover, is ongedwongen, pretentieloos en inspirerend. Het is een blauwdruk van de oprechte interesse van de auteur in de mens op een ander continent, waardoor de nadruk komt te liggen op de gebruiken van die bevolking. De lezer wordt getriggerd door de zelfreflectie, in combinatie met het gedachtegoed van filosofische doordenkers. Overgoten met een luchtige saus van fijne humor en sfeerschepping via de indrukken van de auteur over het land en zijn onderweg zijn.

De rode draad in het verhaal is Verscheldes expertise in het werken met mensen. Hij bouwde een loopbaan uit als expert in personeelszaken, en gebruikte daarbij zijn gave om te observeren en absorberen wie we zijn als mens en wat er in de wereld speelt. Zijn fijnzinnige boek houdt het midden tussen een reisverslag en een psychologische roman.

“Het boek houdt het midden tussen een reisverslag en een psychologische roman”

“Het gaat om inzichten en verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Ik heb het geluk genomen om een boeiend en speels leven te leiden, en wil dat als schrijver – als moderne nar – met zoveel mogelijk mensen delen, met de nodige humor. Al sinds de oudheid zijn mensen gefascineerd door en nieuwsgierig naar nieuwe dingen uit exotische landen waar ze zelf niet naartoe reisden: het avontuur dat bijzonder of vreemd aanvoelt. In die zin houd ik een traditie hoog.”

Patrick Verschelde is als schrijver ook de reiziger die aan het woord is in het boek. Tijdens een reis met zijn levenspartner Ann Deman van Noord- naar Zuid-Thailand, komt hij tot het besef dat je, waar je ook bent, er iedere keer opnieuw zelf iets van maakt, of net niet.

Volhouden loont

“Het was bijzonder om te ervaren dat, telkens als we op een bepaalde plaats waren, de eerste dag een dag van weerstand was. Je stapt uit het ‘normale’ en dat voelt vreemd, soms zelfs vijandig. Maar als je volhoudt, dan ontdek je dat iedere plaats, iedere situatie iets prachtigs in zich heeft. Toen we vertrokken vanuit Zaventem was het niet mijn bedoeling om dagelijks te schrijven, en al zeker niet om een boek te schrijven, maar door mee te drijven op de golven, groeide het als vanzelf. Naar onze eigen kern en wat er echt toe doet. Met dit boek wil ik op een zachte en aangename manier aantonen dat even uit je nest komen, ook al is dat nest nog zo mooi en aantrekkelijk, je de kans biedt om de wereld werkelijk te ontdekken. Je moet, net als een vogel, uitvliegen.”

Het boek ‘Reis naar verbondenheid’ en de nieuwe uitgeverij worden op donderdag 30 mei om 19 uur voorgesteld in de bibliotheek van Vichte. Wie erbij wil zijn, geeft best een seintje vooraf aan bo@bookc. Meer info: www.bookc.be.

The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Animatoren kregen dubbele bonus als ze met -16-jarigen naar bed gingen”: consternatie op sociale media na uitspraak van auteur Dimitri Verhulst in ‘De Afspraak’

Hij zat in ‘De Afspraak’ om zijn nieuwe boek voor te stellen, maar de passage van auteur Dimitri Verhulst maandagavond blijft om een heel andere reden nazinderen bij de kijkers van het duidingsprogramma. Hij vertelde er namelijk over zijn zomer als animator in een hotel, waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten naar bed gingen, “dubbele

Lees meer »

Cyberaanval treft duizenden Amerikaanse autodealers

Duizenden autodealers in de Verenigde Staten zijn woensdag urenlang grotendeels lamgelegd door een cyberaanval op een softwareleverancier. Het getroffen bedrijf CDK Global levert onder andere programma’s voor het verkoopproces en heeft ongeveer 15.000 autodealers als klant.

Lees meer »

“Het was een misplaatste grap”: werkstraf voor twintiger die jongen (15) met luchtdrukpistool bedreigde aan bushalte in Middelkerke

Een 25-jarige Middelkerkenaar heeft voor de Brugse rechtbank tachtig uur werkstraf gekregen omdat hij een 15-jarige jongen bedreigde met een airsoftpistool. J.M. beweerde dat het om een grap ging.
The post “Het was een misplaatste grap”: werkstraf voor twintiger die jongen (15) met luchtdrukpistool bedreigde aan bushalte in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere vindt “dat we het moeten proberen” met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR

Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere vindt dat haar partij “moet proberen” om federaal een regering te vormen met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR. Dat zegt ze in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Ze benadrukt wel dat de verschillen tussen de partijen groot zijn en dat Vooruit niet van plan is om toe te geven op haar kernpunten, koopkracht en

Lees meer »

Drukke zomer voor tennis- en padelclub Duinbergen

In Interclub Tennis greep Dames 6 zondag de provinciale titel op bezoek in KG Witte Beer in Brugge. Daarnaast zijn er nog teams in de running voor een provinciale titel. Bij de jeugd plaatsten Louise Opsomer en Camille Breugelmans zich voor de eindfase in Meisjes U17/4, waar ze uitkomen tegen TC Ter Straeten uit Varsenare. Deze finale wordt in TC

Lees meer »

Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’

Brugge deed in 2023 zo’n 70 miljoen euro investeringen, kende een slechter dan geraamd budgettair resultaat door het niet opnemen van langetermijnleningen en laat de lange termijnschuld gevoelig zakken. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023 die door schepen voor financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD) werd voorgesteld.
The post Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’ appeared first on

Lees meer »