Loïc (11) uit Lummen vindt bijltje van minstens 3.000 jaar oud: “Iemand heeft er uren over gedaan om die steen mooi glad te krijgen”

Hij zoekt al zo lang als hij zich kan herinneren naar interessante stenen. Maar dat Loïc Peeters (11) uit Lummen uitgerekend in zijn eigen woonwijk een archeologische vondst zou doen, kwam toch wel als een verrassing. De gepolijste vuursteen die hij op een pleintje van de grond raapte, blijkt namelijk deel te zijn van een bijltje uit het stenen tijdperk. 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Barco blijft strijdvaardig nu vergunning voor windturbine in Beneluxpark is vernietigd: “Tweede zit is haalbaar”

Barco betreurt de vernietiging door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van de vergunning voor een windturbine op haar bedrijfssite te Kortrijk, maar rekent op een nieuwe vergunning van de Vlaamse Regering in tweede zit. “Dit is een sterk dossier”, zegt projectleider Kurt Verheggen. De Vlaamse regering heeft nu drie maanden de tijd om een beslissing te nemen.
The post Barco

Lees meer »

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »

“Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privé doe”: Max Verstappen bijt van zich af nadat Red Bull hem op de vingers tikte

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door Red Bull, zijn werkgever. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in

Lees meer »

Smoefeltocht bij Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde Staden organiseert na een onderbreking van vier jaar op zondag 4 augustus opnieuw een smoefeltocht.
The post Smoefeltocht bij Landelijke Gilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist

In café De Voetballist in de Vijfwegenstraat 70 in Roeselare houden ze maandelijks darts. Het seizoen is ten einde en de winnaars van 2023-2024 zijn bekend.
The post Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval”

In een nieuwe stap om wateroverlast aan te pakken werd een nieuwe zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. “We hopen ook binnenkort de werken aan het bufferbekken te hervatten.”
The post Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »