Loïc (11) uit Lummen vindt bijltje van minstens 3.000 jaar oud: “Iemand heeft er uren over gedaan om die steen mooi glad te krijgen”

Hij zoekt al zo lang als hij zich kan herinneren naar interessante stenen. Maar dat Loïc Peeters (11) uit Lummen uitgerekend in zijn eigen woonwijk een archeologische vondst zou doen, kwam toch wel als een verrassing. De gepolijste vuursteen die hij op een pleintje van de grond raapte, blijkt namelijk deel te zijn van een bijltje uit het stenen tijdperk. 

Meer krantenkoppen in België

Buien en onweer komen opnieuw opzetten

Het wordt donderdag bewolkt met vooral boven de oostelijke landshelft soms buien, die geleidelijk onweerachtig worden vanuit het zuidoosten. In het westen van het land is het droger. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden, voorspelt het KMI.

Lees meer »

Baby Bill (10 maanden) heeft de ergste vorm van schisis en onderging al drie operaties: “Voelden de grond onder onze voeten wegzakken”

Voor zaakvoerders Floor De Groote (33) en Niels Withouck (33) uit Zwevezele kwam het nieuws aan als een donderslag bij heldere hemel. Tijdens de zwangerschap van amper twintig weken ontdekte de gynaecoloog dat Bill de ergste vorm van schisis had: een gespleten lip, kaak, verhemelte en huig. “We voelden de grond onder onze voeten wegzakken”, vertellen Floor en Niels. Ondertussen

Lees meer »

En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk

De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal werd vanavond vertoond om 18 uur op het Nelson Mandelaplein. Een mooie opkomst voor de eerste wedstrijd, maar de sfeer sloeg na enkele minuten al om wanneer Slovakije een eerste doelpunt scoort.
The post En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk appeared first

Lees meer »

ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s van vrouwelijke collega’s“Hij hield alles bij in mapjes: echt ziekelijk!”

Boswachter wordt stroper. Dat verhaal deed zich jarenlang voor in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een voormalige ICT’er wordt ervan beschuldigd ingebroken te hebben in de computer van tientallen vrouwelijke personeelsleden om zo hun persoonlijke fotocollectie te kunnen inkijken. “Dit voelt aan als aanranding”, zegt een van de slachtoffers.
The post ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s

Lees meer »

Ongelukkige naamsverwarring: ex-wielrenner Sven Jodts uit Aalter doodverklaard, terwijl het om andere renner ging

Een ongelukkige naamsverwarring heeft voor heel wat onduidelijkheid gezorgd bij een overlijdensbericht. Voormalig profwielrenner Sven Jodts uit Aalter bleek daardoor even doodverklaard. Tijdens een wielerwedstrijd in het West-Vlaamse Ruddervoorde ging het op sociale media de ronde dat Jodts overleden was, terwijl het om Steve Jans ging. Allebei reden ze vroeger voor het wielerteam Mez.

Lees meer »