Loïc Vanlaere (15) uit Beernem wint veldrit

Loïc Vanlaere is prima aan zijn crosswinter begonnen. Na drie toptienplaatsen behaalde de 15-jarige eerstejaarsjunior uit Beernem vorig weekend zijn eerste zege. “Als ik dit seizoen een toptienplaats in een A-cross kan behalen, zal ik tevreden zijn”, aldus de neef van bondscoach Sven Vanthourenhout.

Na een vijfde plaats in Knesselare, een vierde plek in Kasterlee en een zevende plaats in het Vlaams-Brabantse Baal, de thuisbasis van Sven Nys, won Vanlaere vorig weekend in Nossegem, vlakbij de luchthaven van Zaventem.

“Door de concurrentie met Beringen en een veldrit in Frankrijk ontbraken enkele goeie crossers”, vertelt Loïc, die in januari 2023 nog negende werd op het BK veldrijden voor tweedejaarsnieuwelingen. “Ik nam een kopstart, maar na een stuurfout was ik op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk kwamen we met zes renners voorop en schudde ik in de slotronde Gust Depraetere van me af.”

In het vervolg van de maand oktober staan ook nog de prestigieuze veldritten in Overijse en Ruddervoorde op het programma van de neef van bondscoach Sven Vanthourenhout, die bovendien Loïcs trainer is. “Ik ben heel tevreden over hem. Hij bekijkt mijn trainingen en past die aan als er iets niet goed verloopt. Hij volgt mij goed op.”

Eerder dit jaar liet Loïc al mooie resultaten op de weg optekenen. Zo werd hij onder meer derde in Zwevegem. “Ik rijd ook graag op de weg. Dat is een pluspunt. Zo te zien ligt die discipline mij ook.”

Neef/trainer Sven

Sinds 1 september maakt Loïc deel uit van de juniorenkern van Starbikes-Bert Containers Cycling Team, de opleidingsploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik heb niet lang moeten twijfelen toen ze mij wilden. Het is een heel mooie ploeg om voor te rijden.

“Veldrijden is bovendien een heel dure sport. Dat ik hij mijn huidige team op vlak van materiaal ondersteund word, is een groot voordeel. Deze winter zie ik als een leerjaar. Ik hoop eens een toptienplaats in een A-cross te kunnen behalen. Dat zou al heel mooi zijn”, vertelt de zoon van ex-renner Kenny.

“Langs de kant roept mijn vader me soms wel eens enkele tips toe. Goeie tips. Zelf croste hij nooit, maar hij reed wel een aantal beachraces. En dat is een discipline die ik zelf in de toekomst nog zal moeten ontdekken”, besluit een gemotiveerde Loïc Vanlaere.

(TVB)

The post Loïc Vanlaere (15) uit Beernem wint veldrit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Oekraïne hééft munitie en manschappen tekort, maar dit mocht niet gebeuren”: Russen veroveren negen dorpen op twee dagen

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt woensdagavond uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet

Lees meer »

Gerdy Dupont is Kei van een Sporter

Het stadsbestuur van Poperinge huldigde de kampioenen van het voorbije sportseizoen en reikte ook enkele sportonderscheidingen uit. Er waren acht titels voor Sportverdiensten, vier Sportonderscheidingen en ongeveer 150 kampioenen werden gehuldigd.
The post Gerdy Dupont is Kei van een Sporter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Familie moest af en toe langskomen om hen te helpen bedaren na een flinke ruzie”: buurt in shock na familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.
The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor

Lees meer »

Krombeke Paardenkoersen viert 110de verjaardag: “Een weddenschap was start van paardenkoersmaandag”

De vzw Folkloristische Paardenkoersen is dit jaar toe aan de 110de editie. In samenwerking met de Heemkring ‘Aan de Schreve’ organiseerden ze een officiële zitting naar aanleiding van het 110-jarig bestaan van Krombeke Paardenkoersen. Er werd teruggeblikt met oude foto’s en video’s, en enkele sappige anekdotes uit het rijke verleden.
The post Krombeke Paardenkoersen viert 110de verjaardag: “Een weddenschap

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

VBS ruimt zwerfvuil in Klerken op

De VBS in Klerken heeft vorige maand een projectweek ‘Een school zonder afval’ georganiseerd. In die week waren er op school allerlei activiteiten en themalessen. Er werd gestart met composteren, er werden spelletjes gespeeld en de leerlingen leerden heel wat bij over sorteren en composteren. De hele school heeft ook een zwerfvuilwandeling door het dorp
The post VBS ruimt

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. Atalanta start zonder De Ketelaere, die rust krijgt voor de Europa League-finale

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Steun het dierenasiel met een tattoo

Tattoozaak Cirusso Art uit Menen pakt uit met een opmerkelijke en hartverwarmende actie. Op 15 juni kan iedereen er zich een tattoo laten zetten, voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van die dag gaat integraal naar het dierenasiel De Knuffelpootjes.
The post Steun het dierenasiel met een tattoo appeared first on KW.be.

Lees meer »